Followers

Monday, December 28, 2009

Kunjungan dari Malaya.... part 1

Salam.......

Lama gak me x jenguk blog sendiri ni.... apalagi nk pi jenjalan kat blog kengkawan..... salah satu alasan utama sebb kami menerima tetamu dari Malaya.....

My SIL n her 2 doters sampai Abu Dhabi on 22nd Dec 2009(2.28am), bercuti di sini selama 6 days...... jadiknyer..... kami sekeluarga.... selain men'entertained' dia orang..... tumpang sekaki cuti2 Abu Dhabi n Dubai......

Mmg seronok sangat esp my doter, Yaya la... dpt jumpa kaum kerabat dia.... hehehe.....

Selama seminggu mereka berada di bumi padang pasir ni.... kami bwk depa pi jalan2 cuci mata... cuci poket n carik makan...... Dok kat Dubai 3 days 2 nite......... antara tempat2 yg sempat kami lawati masa kat Dubai.......Jumeirah Beach, Burj Al Arab, Madinat Jumeirah Souq, Global Village, Atlantis, Dubai Mall, Ibnu Batuta, Mall of Emirates, soping kain ela n jubah/abaya kat Naif, and yg paling best n adventures..... Desert Safari.... best giler U!!!!!

Hari pertama...... jln2 ke Marina Mall... cari makan n cuci mata...



Hari kedua........ dah sampai Dubai.... destinasi pertama.... Mall Of the Emirates.





After checked in kat Seven Sand Hotel Apartment, kami bertolak ke Desert Safari menaiki Land Cruiser yg dipandu oleh Ali.















Mmg best giler.... saper2 yg suka naik roller coaster mesti cuba ke Desert Safari ni..... buleh muntah hijau dibuatnyer...... hehehe.... pas tu ada jugak camel riding, makan2, belly dancing, hisap shisha, pakai henna, main pasir(for yaya la...). Sampai hotel balik dah kol 9pm lebih.... dah tukar baju bagai.... masing2 zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....

5 comments:

Gee said...

salam amy,

best nampak percutian mereka. Kenangan indah ukt dibawa pulang ke M'sia tu. Akak pernah sampai kat Dubai tapi dok kat airport saje....(wiah one day, dpt sampai sane dan jalan2)

ZaiY said...

desert safari tu mmg best amy, kami dh pegi dh 2 thn lepas, rasa mcm nk pi lagi aritu tp peknen pulak.. tapi kena hati2 pakai belt tau sbb baru2 ni ada kes opismate hubby gakla, pompuan, land cruiser tu terbalik, so salah satu tulang blkg dia dah 'lari' kena operate masukkan besi.

MrsNor said...

salam amy..amboiii bestnyaaa.. kenapa ler akak tak kenal amy dulu masa dok transit sokmo kat dubai.

UMILIYA said...

salam kenalam..ermm bestnyer bercuti..

Amy Nujaimy said...

Kak Gee.... insyaAllah akan termakbul doa kak gee tu... kalo sampai sini jgn luper cari amy(kalo kami masih di UAE la kan....)

Zaiy.... yer ker zaiy... ngeri la pulak dgr... tp mmg bahaya giler.... terbayang2 lagi keganasan n kerakusan land cruiser tu membelah lautan pasir.... huhuhu

MrsNor.... tu la kan... tp rasanyer masa tu amy masih di Msia lagi kot... kekekeke

Umiliya.... salam kenal kembali.... tq sudi singgah sini....