Followers

Friday, December 17, 2010

Princess 6th Birthday











Hi....
Sedar x sedar.... dh 6 tahun umur my princess.... cepatnyer masa berlalu...

Actually on 8th December yg lepas... was her 6th birthday but... since it was a week day... so kami pun tundakn ia sehingga la friday d 10th..... atas permintaan princess(nk gak ajak frens dia dtg umah)....we all pun wat party kecik2 yg dihadiri oleh beberapa keluarga rakan2 senegara.....
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar..... cuma kami lupa nk snap gambar byk2 coz terlalu sebok melayan tetamu....

Mama n Papa doakan semoga Nur Aleeya Balqis menjadi seorang anak yg sgt2 berguna pada agama, bangsa dan negara..... juga anak yg taat pada Allah & ibubapa...... jadilah muslimah sejati yg punya ilmu dunia dan juga ilmu akhirat....... aminnn...

Wednesday, December 15, 2010

Pink?

Hi to all....

Yesterday masa me n my fren ronda2 Marina Mall.... i found this cute pink sandal(ala tau la korang dh lama ada sandal ni....) It is soooo 'cute' n 'adorable'(hehehe ye lah tu....)... kena plak ngan h/bag pink yg dh ader tu kan... so tanpa ke'sedar'an me berbelanja lg..... N I'm thinkin of wearing it during our trip to Musandam on 24th dec nih.... yeayeaaahhh....



Pastu... lepas dpt this gedik sandal... me n my fren tawaf lg satu Mall utk habiskn masa.... n nyinggah kejap kat MANGO.... owwhhh ada sale rupanya... apalagi... kami pun sesama nyebokkn diri ngan mak2 arab.... dlm x nk menyoping lg tu.... me ter'grab' t-shirt n jeans.... hohoho... rasanya ni jeans ke-2 me beli kt sini.... yg ni sgt2 sesuai ngan jiwa me... hok lain sumer x berkenan... asal try ajer.... kalo x tersembol perut x sah(cawat pendek daaaaa).... hehehe...

Makanya...

tutup satu lembaran dari al-kesah Cik kiah masuk Mall....

ader aku kesah..... hehehehe....

Sunday, November 28, 2010

Note Book

Salam....


Buku nota lamer dah tatau pi maner kena main kat anak.... so mamanyer terpaksa la beli hok lain utk kegunaan sendiri.... yg pentingnyer nk tulis utang piutang bagai(pinggan mangkuk nyer hal la)... since beli pun kat Ko'op jer.... maner ada yg comel2 kan... so nk comel punyer pasal... kena la ubahsuai sendiri......... lihat la hasilnyer....



Sebelom


Selepas

Tuesday, November 16, 2010

Eidul Adha 2010


Salam Aidil Adha utk rakan2 blogger sekelian....


Hari ni kami di Abu Dhabi merayakan Hari Raya Aidil Adha... w/pun x semeriah di tanah air tercinta... alhamdulillah kami dpt juga melaksanakn sembahyang sunat hari raya.... makan2 bersama kawan2 senegara yg diadakan di Embassy Malaysia di sini.... juga kunjung mengunjung rumah kawan2 yg mengadakn open house.... terubat juga la rindu pada keluarga di kampung halaman......
Ok you all.... me nk ucapkn SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA QURBAN khas utk teman2 blogger yg beragama Islam... x kira di mana jua anda berada.... semoga tahun ini pengorbanan yg dilakukn lebih baik dr tahun2 sebelomnyer.... aminnnnn.....

Saturday, November 13, 2010

Kegilaan Terbaru

Salam kawan2 blogger semua...

Mulai semalam me dh bercoti sementara dari jadik drebar.... skolah coti seminggu... so adalah masa me ngadap lappy puas2 sket... tu yg terlebey rajin nk wat N3 nih....

Ni benarnyer nak citer ttg 'kegilaan' terbaru me.... owwwh bukan pinggan mangkuk dah... dh beralih arah..... pinggan mangkuk tolak tepi dulu.... skarang ni me tgh 'gila' ngan handbag.... hihihi... biasa la kan org pompuan ni kalo dak kasut... handbag la dok toing2 depan mata....

Hmmm... dlm masa 2 minggu ni... Mr Hubby terajin la pulak mengarah ke Dubai utk makan angin... jadi apa lg... me pun amik kesempatan la kan.... tiap kali p Dubai... mesti nk singgah Mall ni sebb sini jer ada kedai handbag yg me berkenan... hehehe.. so layan pics yaaa....
Gambar bwh ni... Kali pertama masuk kedai ni..... mmg rambang bijik mata... huhuhu

Friday, November 12, 2010

1920's - Spring Meadow

Salam rakan2 blogger semua.....

N3 kali ni benarnyer nk tunjuk hasil tangkapan during our trip/holiday ke Malaya ritu.... time ni Sogo nyer Member Sale(ni mmg xtvt tahunan tp 2 tahun berturut2 kami ter'miss kapal terbang' so tahun ni mmg pulon habis ler)....... mmg sgt2 lumayan lah sebb discount dia tu plus... plus... plus... sungguh x hengat dunia masa menyoping tu.... n x sedar diri bahawasanyer me n yaya g Sogo tu naik LRT jer... bukan naik keta..... sib baik ler x senget bahu pikul bwk balik..... kikiki


Jadinyer... set trio 100 Years of Royal Albert - 1920's - Spring Meadow ni antara yg sempat temankn kami naik LRT.... cuma x payah bayaq tambang ja kat depa ni..... cantikkn.... me sgt suka waner dia yg sweet.... so layan jer la gambor2 ni.....







Ada lg sesi tayang2 utk benda lain plak yg beli sewaktu n sehari yg sama... tunggu.....

Wednesday, November 10, 2010

American Beauty









Salam semua....

Nak share satu lg koleksi Trio yg me ada..... American Beauty.... cantik tak?

Tp me suka lg English Beauty sebb lebey nampak n sound pun dah henglish kan..... Kikiki






Monday, November 8, 2010

Rindukan dunia blogging

Salam kawan2 semua....

Rendu ngan donia blogging ni jjgn criter la kan tp mmg sgt2 kesuntukan masa utk berblogging.... Memandangkn selepas balik dr beraya... Kami sebok ngan anak skolah... Penuhi undangan teman2 utk beraya... mencari Rumah baru... Sebok packing.... Sebok unpacking n ngemas umah.... Alhamdulillah Sekarang ni sudah agak reda sket kesebokan tu... Pastu pulak Dh buleh hapdet blog pakai phone jaa... So senang la sket.... Sambil tunggu anak balik skolah pun Dh leh online.... Hehehe

Jadi ni sajer la nk testing pakai tipon menghapdet blog nyer....

Testing..... Testing.... 123... Layannnnnzzzzzzz...

Tuesday, September 28, 2010

Gravy Boat from Portmeirion BG



Salam.....

Gravy Boat dr kuarge Portmeirion Botanic Garden...... sajer nk mencukupkan koleksi yg ada..... . Cuma yg kesiannyer keluarga dia yg lain sumer ada kat umah di Malaya.... dia pulak tercicir ke sini.... hehehe.....

Saturday, September 25, 2010

Bertemu kembali......

Salam utk semua rakan2 blogger....

Lama betul rasanyer x menghapdet blog me ni....... antara sebb nyer... masa amat terhad utk mengadap lappy lamer2............

Sekarang kami sekeluarga dah balik semula ke negara padang pasir ni..... rasa teramat la boring.... bosan... x suka... panas... penat.... x happy... sedih... rindu... duka... sumer ada... gara2 tingatkn keluarga dan bumi bertuah yg dh seminggu ditinggalkn.... huhuhu

Per2 pun.... me nk amik kesempatan nk ucapkn SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI utk semua.... masih dlm mood raya lagikn..... Syawal kn ke sebulan.... hehehehe.....

Hingga jumpa lg di lain n3....... daaaa...

Thursday, August 19, 2010

Purse Organizer

Salam Ramdhan.......

N3 kali ni bukan nk citer pasai pinggan mangkuk... jauh sekali pasal soping or jalan2... cuma nk citer ttg 'Purse Organizer'.......

Bukan aper.... susah betul me nk dapatkn purse organizer yg cantik molek kat ABu DHabi.... bila me pakai beg yg kurang poket-moket.... barang2 mmg sgt tak tersusun.... lintang pukang tenggelam timbul.... Maka timbul idea nk jahit satu organizer since nk oder from website pun cam x berbaloi rasanyer.... so me pun surf la dlm tenet.... cari idea utk DIY..... godeh punyer godeh.... alhamdulillah jumpa gak la ngan yg paling senang utk dijahit(sah2 me kan bukan pandai mana menjahit... huhuhu)

So hasilnyer seperti di bawah..... layanzzzzzzzzz.....

Panjang gak la benda ni

Haaa... bila digulung.... baru ler nampak kemas

Masukkn jer dlm beg terus... yg mcm ni boley adjust


Kalo nk letak benda lain kt tgh2 pun boley.... senang bangat!

Tuesday, August 17, 2010

Give Away Raya - Mrs Nor

Salam Ramadhan utk kawan2 blogger semua.....

Kali ni me nak n3 pasal GIVE AWAY RAYA yg dianjurkn oleh MRS NOR..... since me dok kat Malaya maka me pun layak la join kan... betul tak Kak Nor.....


Give Away Raya Mrs Nor kali ni ada 3 hadiah utk peserta bertuah juga ada hadiah misteri.... sapa yg bertuah leh la pakai utk raya sakan.... utk keterangan lanjut sila layari blog Mrs Nor ni ya...... http://mrsnorhobi.blogspot.com/2010/08/give-away-raya.html

Friday, August 13, 2010

English Beauty Trio


Salam....

Just nak share my English Beauty Trio Set.... suka sgt2 akan design ni.... tp.... nk beli banyak2 x mampu... dpt trio ni pun jadik la kan...... layanzzzz....

Wednesday, August 11, 2010

Selamat Berpuasa

Salam Ramadhan utk kawan2 semua....

First of All.... me nk ucapkn SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN YG MULIA... juga SELAMAT BERPUASA....... utk semua warga blog yg beragama islam.... semoga ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan n kenikmatan pada kita semua......

Yg x bestnyer pulak.... me terpaksa berpuasa tanpa Encik Hubby di sisi sebb dia hanya akan pulang ke Malaysia on 3rd Sept nanti..... sedih ada... kesian pun ada coz dia terpaksa memasak sendiri utk berbuka n bersahur.... semoga Allah permudahkn segalanya... insyaAllah....

Sekarang dua karang pulak(b4 bulan posa) me sgt2 x der masa nk hapdet blog..... asyik ada jer kerja yg nk dibuat.... kena pulak abah dh ada kt umah(bercuti sementara dari wad)... ada jer la org yg datang ziarah abah..... tu yg payah nk ngadap lappy... sebb.. sat g my mum panggil soh jumpa org tu la.. org ni la... wat air la..... aper la.... tp me x kesah... maklum la masa dok Abu Dhabi.... rumah kami jarang dikunjungi org kecuali teman2 terdekat jer...

Ni pulak sesajer jer nk tunjuk handbag yg me belikn utk my ratu hati(w/pun dia dok berkenan kt cik L... tp x per la yer Ma... hok ni pun kelazzz jugok... hehehe)....


Thursday, July 29, 2010

Melawat Kedai Barangan English Home Deco......

Salam rakan2 semua......

Dalam pada sebok pasal abah kat spital... me tetap x ketepikn minat yg 'mendalam' pada hiasan rumah ala HENGLISH ni.... so sekali-sekala bila my adik ada masa utk bawak me round bandar KB.... me pun cuba gak la cari kedai2 yg menjual barangan tersebut.

Hari ni... lepas pi melawat abah kat spital waktu tghari.... kami ke satu kedai yg terletak di pinggir KB.... masuk jer kedai tu.... waduh2... jantung me terus copot nengokkn pelbagai hiasan n barangan yg dijual.... sgt2 cantik......

Nampak tak sofa dlm gambar di atas..... tu tgh sales tau.... 50% off.... fuyyo... kalo la mmg ku duduk di Malaya... mmg ku sudah mintak mek yg tukang jual tu angkut masuk lori...... sebb harga dia sgt2 berbaloi.....

Sori la gambar atas ni sgt blur tp kerusi tu sgt cantik n murah... hehehe

Oppppssss.... mcm tokey kedai la pulak... hehehe....

Tgh nak wat bayaran..... cantik plak alas meja dia..... gambar2 bwh ni antara hasil tangkapan yg x seberapa....







Kat bawah ni pulak... kedai yg baru bukak kat Wokah Cek Yeh.... hehehe




Wednesday, July 21, 2010

Lavender Rose Tea Set


Salam.....

Alhamdulillah akhirnyer ku berjaya jugak mengimport Cik Lavender Rose(Lrose) dr keluarga RA ni..... mmg cun melecun bungas dia.... (mula2 me nk beli Mrose tp gak kebetulan masa tu hanya set ni yg ada... so x kesah la kan.... dua2 pun sama melecun) Set ni sampai sekali ngan cik port.. kira baru gak la jumpa ngan tuan dia....


Gambar atas tu x braper jelas coz pakai phone ajer.... gambar2 bwh lak ehsan dr Datin Mona(sebelom me balik malaya ada mintak copy ngan dia)... thanks ya Datin..