Followers

Thursday, September 15, 2011

Sambutan Raya, Merdeka n 14th Anniversary....

Assalamualaikum......




Just nak update pasal aktiviti raya kami di padang pasir...... kebetulan sambutan berganda kali ni.... so selepas solat sunat Aidil Fitri... n smpt beraya d rumah satu malaysian family.... kami terus menuju ke destinasi percutian kami utk melupakn kesedihan beraya d perantauan....



Kami p dekat2 ja.... ke Dubai... n stayed satu malam di Atlantis Hotel... ala2 Sunway Lagoon Hotel la sebb ada water theme park... tp mmg panas berdengung la p main air musim2 cenggini kan.... ;-)


Layan jer la gambar2 di bawah yer.....



Kata2 aluan terpapar di kaca TV... menyambut kedatangan kami(tp nama cik abe jer tu yg tertulis... huhuhu)



Pemandangan dr beranda bilik hotel kami.... cantik kan!



Mek yg sgt gumbira sebb ada bed sendiri katanyer... hehehe




Muka yg dh x sabo2 nk p main air....




Baru lepas slide... adehhh melekat plak baju ni kat b****t... kikiki



Tgh dok tunggu pasu besar penuh dgn air....



Sgt happy dpt berendam.... ;-)



Air dh tumpah tp bapak2 lak yg terlebey... haiissshhh




Posing ngan papa....


Tgh bincang nk amik yg mana....


Okeh.... dh dapat!


X puas dlm kolam.... sambung kt dlm tub plak



Esok pagi... swimming pool time...





Masa utk bersiar2 n seterusnyer checked out


Paling penting.... dapat dua benda ni dr hubby tersayang sempena anniversary kami yg ke 14.... tq soooooo very much dear Hubby... love u!

Saturday, August 27, 2011

Salam Lebaran.....

Assalamualaikum......


Di kesempatan ini, me nk ucapkn SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL FITRI utk semua kawan2 blogger yg beragama islam tak kira di mana jua anda berada...........


Tahun ni merupakn kali pertama kami merayakn hari raya puasa di perantauan.... perasaan? tok sah citer la... asal tgk status kengkawan kt fb pasai balik kampong jek... airmata ni otomatik meleleh2 teringatkn ibu ayah di kampung halaman.... teringatkn keseronokan beraya bersama keluarga tersayang..... teringatkn masakan ibu yg x pernah jemu2 menyediakn juadah di pagi raya.... teringatkn keriuhan anak2 saudara bermain bunga api di laman.... teringatkn kesesakan lalu lintas sepanjang hari raya... teringatkn acara soping-moping di saat2 akhir..... teringatkn pelbagai jenis biskut raya.... adeeehhh semuanyer TERINGAT....... Tapi nk buat macamana kan.... dek kerana tugasan hubby yg x memberi peluang utk kami bersama2 meraikn aidil fitri bersama family tercinta... apa2 terpaksa la redha.... sob.. sob... sob...


Doa kami.... semoga kita semua dipanjangkn usia agar berkesempatan utk meraikn aidil fitri bersama2 di tahun2 akan datang.... insyaallah!


Salam rindu di angin lalu..... ikhlas dari kami sekeluarga d Abu Dhabi.........


Tuesday, August 23, 2011

Baju Kurung dari Mama.....


Salam n selamat berpuasa semua....

Just to share with you.... my 1st project for Baju Kurung..... menjadik! alhamdulillah dpt la my princess menggayaknnyer d hari raya nnt... wpun jahitannyer x sekemas mana(maklom la mama nyer bukan pandai sgt menjahit pun) tp tetap puashati coz dpt juga hasilkn this baju kurung on my own....

ok till jumpa lg next time... selamat berbuka utk semua....

Wednesday, July 27, 2011

Rumahku Syurgaku II

Salam sahabat2 sekelian......


Setelah lebih 6 bulan berpindah ke rumah yg ke-3 di UAE ni.... masih lg ada saki-baki barang2 yg belom sempurna kedudukannya(antaranya gambar2 n langsir2 yg belom digantung).... tp mood MALAS melebihi segalanya....... maka, hanya inilah yg terhasil......










Thursday, July 21, 2011

Apam Polkadot n Apple Pie

Assalamualaikum....

Malas sunggoh me nk update blog lately ni.... maklom la x der cerita menarik utk dikongsi bersama rakan2 blogger semua....(actually masa byk dihabiskn kt fb since fb leh guna tipon jer online kan..)

Nk upload gambar2 percutian kt Malaysia yg dh berlalu almost 3 weeks ago pun tersgt la malasnyer.... gambar pun lom transfer dr kamera... huhuhu

Cuma lately ni me rajin mencuba resepi2 baru esp. kuih-muih.... salah satu kuih yg me buat few days ago ialah Apam Polkadot... ni semua penangan makan kt umah member masa dia wat usrah... n one of our friend ada bwk Apam Polkadot yg sgt comel n sedap.... since masa tu dh kekenyangan... makan pun sebijik jer... balik rumah jer teringat2 nk makan lagi... mana nk cari kan kalo tak buat sendiri...

So... ni la hasilnyer... wpun sedikit kerepot2 bekas dia tp me happy sgt sebb menjadik.... n my doter suka kuih ni.... 1st time buat 2 waner jer.... sebb ala2 try n error...


Ha... kt bwh ni pulak 2nd time buat... guna 4 colors..... suka sgt dgn hasilnyer.... hehehe...

Yg ni pulak Apple Pie.... soooo yummylicious(sapa lg nk puji kalo x diri-sendiri kan) cuma agak manis... may b next time kena kurangkn sukatan gula la... takot gak memanis ni... diabetes wooo....

K la... hingga jumpa lg di lain siaran.... wassalam....

Thursday, June 9, 2011

Summer Vacation

Hi everyone....


Me n family will b back to Malaysia tonite for about 3 weeks.... since my doter dh start her Summer School Holiday n hubby juga nk rehatkn minda sebelom memulakn tugas di tapak projek yg baru.....


InsyaAllah balik dr bercuti me akan cuba rajin2 kan diri utk menziarahi kengkawan semua... doakn juga kami selamat pergi n kembali..... daaaaa....

Sunday, March 13, 2011

Home Appliances......

Salam ahad utk semua teman2 blogger.....

Dah agak lama me x melukis. mendekopek or menjahit.... tp lately ni me byk wat kerja2 membaking.... tp kali ni me bukan nk citer pasal baking-membaking sebb me bukan la sifu bab2 tu... tp me nk citer ttg betapa baiknyer hati Mr Hubby sebb belikn me beberapa home appliances esp semenjak dok umah ni(may b sebb umah ni agak besar sket kalo nk compare ngan umah2 sebelom ni wpun statusnyer masih umah 'stinggan'... huhu)

Kebetolan kat Carrefour ada jualan murah... makanyer dia ada bertanya adakah me berkehendakkan DISHWASHER? Ishh... org dh bertanya cenggitu... tentu la jawapannya YA kan... so tanpa ragu2 dia pun mentelaah website C4 n mencari brand2 yg sesuai... makanya... ini la hasilnya....

Dishwasher jenama Samsung... alhamdulillah... sejak ada maid baru ni... kerja2 basoh pinggan menjadi lebey senang.... yg best pulak... kt sini letrik n air dh termasok dlm sewa rumah... so pakai la byk mana pun tetap x yah bayar... cuma kami x der la sesuka hati membazir... me tetap pakai dgn berhemah.... masih juga berjimat cermat... (tau la korang dh lama ada benda2 camni... sian kat kami... dok sini mcm2 kena beli yg baru... sob.. sob.. sob)

Modern gak la... touch screen a.k.a button

Rak2 di dlm nyer


Letaknya bersebelahan Washing Machine n Meja Kecil kt dapor

Fridge yg senada warnanya(yg ni dh lama beli)

Microwave Inverter(Leh baking2 gak... pun dh lama beli)

Deep Fryer n Food Processor(sebb me rajin masak2 so dia kata utk senangkn kerja me dia belikn benda2 ni.. hihi)

Alhamdulillah... sekarang baru la senang hati sikit bila masuk dapor... kerja pun makin senang.... harap2 lepas ni dpt beli coffee maker plak... n yg paling penting... sgt berharap agar leh bwk balik malaya segala brg2 yg kami beli di sini... insyaAllah.....

Nota kaki:- sekadar berkongsi.......

Saturday, January 29, 2011

Our New Babies.....

Salam to all....

N3 kali ni ttg our new babies or ada stengah org panggil Big Boy Toys...... Apa lg kalo bukan CARs....(cerita da agak lama tp baru sempat update)

Our Cik Sportage n Mr Lancer dh kami jual... since skool yaya n opis Hubby berlainan arah... n our house lak terletak jauh dr bandar(skool bus mmg x der) nak x nak kami mmg terpaksa pakai dua keta..... so utk gantikn keta yg lama..... Hubby pilih Mr. Volvo for him n Ms CRV for me..... Bukan baru.... Keta 2nd hand jer tp masih in good condition.... Hmmm kalo kt Malaya x merasa la nk pakai keta2 cam ni... Cuma sini bezanyer x ada tax.... So harga kereta berganda2 murah dr tanah air sendiri la kan(cam pakai keta nasional jer)....

So layan gambar2 jer la dulu yer.....









*****nota kaki :- sekadar utk berkongsi.... PEACE!!!!!!!

Saturday, January 22, 2011

Jalan2 cari pasal....... DSF

Salam Ahad untuk semua blogger......

Ni nk citer pasai DSF(Dubai Sales Festival) yg berlangsung pada 20 Jan hingga 20 Feb 2011.... every year Dubai akan adakn festival ni(naper la AD x wat camni... x yah la susah2 kami drive jejauh g Dubai) Kebanyakan outlet(esp yg branded) akan participate utk adakn sales.... so mmg agak murah dr hari2 biasa......

So semalam(Jumaat) kami pun x der kerja lain la kan.... sajer la nk nyebok2 kn diri dlm kelompok org2 yg gila shopping..... mmg bukan niat nk menyoping pun since me mmg kena banned ngan hubby x leh soping selama 3 bulan... tp nk dijadikn cerita plak... umah kami black out(satu villa x dak letrik) sebelom sempat kami kluaq dr pagar umah... sgt2 spoilt d mood la... plan asal nk bertolak pepagi n hubby leh sembahyang jumaat kt sana... bila dh x dak letrik... for sure la pagar x leh bukak coz umah ni pakai remote nk kluar or masuk dlm compound dia.... sampai lepas jumaat baru la ada seseorg yg dtg bukakn pagar secara manual.... punya hangin satu badan sebb kami sumer kelaparan(gara2 malas masak)

Bila sampai jer Dubai Mall(feveret Mall saya ya!) kami terus terkam foodcourt cari makanan.... mmg sgt kebulor..... alhamdulillah perot dh terisi.... hubby pun bertukar mood(tadi marah2 sebb lapor kot).... kami round2 Mall... n me kasi chance kt dia menyoping barang2 dia dulu.... last sekali me cakap me nk beli purse baru(lama sungguh me x beli purse... kalo x silap last beli 2 yrs ago u... sebb me hanya suker purse Bonia or Carlo Rino jer tp sini x der lak jual brand tu... haiisshhhh)...

So kami kluaq masuk kedai yg ada jual purse tp sunggoh x berkenan di hati... kalo x mahal harganyer... x semenggah rupernyer.... kaki dh naik lengoh... anak dh merengek penat... hubby pun tanya kedai mana lg me nk masuk.... me kata leh dak masuk butik COACH sat... ada.. ada la... kalo x der... next time carik lg... kira nih kedai last la kami masuk.... n alhamdulillah again... akhirnyer me jumpa yg berkenan di jiwa... "FINK" lagi u.... harga pun sgt berpatutan sebb ada sales 40%.... me suker sgt2.... yg penting purse ni kecik... x gedabak mcm purse lama me... harap2 tahan ler 2-3 tahun kan...

Cuba u all tgk gambar2 kt bawah ni.... comey dak? Hmmm kalo korang tgk cam x comey... korang tetap kena kata comey demi menjaga hati me.... wahahahahaha... layanzzzz.....

Comey tak saya?

Bahagian dalam

Saiznya yg sebenar leh ukur ngan BB

Yg cun kt sebelah dia lak.... wristlet yg leh juga digunakn sebagai clutch utk letak my BB yg me beli about a year ago... also in FINK kaler.... hehehe....

Ok la.... me kena teruskn perjanjian damai yg me buat antara me n hubby(no more shopping for 3 months... huhuhu) harap2 dia baik hati n lupakn perjanjian itu sebb kami x wat dlm black n white pun.... kikiki......

Sunday, January 9, 2011

MACARONS..... from Vivel Patisserie

Salam geng bloggers....

Ni citer pasal MACARONS plak..... sebenarnyer me mmg x penah makan menda alah ni... tp penah la terbaca dlm sapa nyer blog ntah masa me wat blogwalking few days ker... few weeks ker... or few months ago... luper la..... hehehe

Last weekend we all g Dubai Mall.... masa me tunggu hubby ngan princess g beli ice blended nyer coffee kat Caribou Cafe(nk wat bekal masa tgk dancing fountain) ternampak la satu kedai yg jual benda alah ni.... bersuson2 biskut ni dlm dia nyer pinggan tgh display.... terfikir lak utk mencuba......




Maka me pun beli la yg paling kocik sebb just nk merasa dulu.... rega dia dlm 25dirham utk 7 ketoi.... amik pelbagai kaler.... as usual Yaya akan mintak waner pink for her... tp katanyer... "mama... x sedap lah biskut ni(dia lom pun giget tp just jilat cream dia jer)...." mama pun kater... "owwhhh bagus2... papa x suka.. yaya x suka... mama leh pulon sorang2... hehehe" depa berdua ni bukan jenis peminat makanan manis... lain la me yg mmg asal dari lubok gula.... kikiki




Tapi nampaknyer me pun x der la suka sgt makan macarons ni sebb sgt manis.... stakat OK2 sajer la pada me... lain org lain citarasanya kan.... so pada yg fanatik ngan macarons ni... jgn ler mare yer.... PEACE!!!! hehehehe