Followers

Monday, December 21, 2009

Correlle Provincial Blue

Salam Rakan2 Blogger semua......

Semenjak dua menjak dah masuk winter ni.... tenet line umah ni pun agaknyer membeku... asyik meroyan jek........ itu x boleh... ini x mo...... teramat la menyiksakan jiwa n raga.... huhuhu

Kali ni x der citer yg best tp nk stori mori sikit pasal me beli dinner set cap correlle(ni pun sebb my SIL n doters akan sampai AD pagi nnt... x mo jadi tuan umah yg kejam hidang dlm pinggan plastik... hehehe)

Kebetulan hubby dpt voucher dr satu bank kt AD ni dlm 200 dirham... so dia kata voucher tu utk me.... leh pilih barang aper yg me nak...... pikirnyer pikir.... apa la sgt yg dpt dibeli ngan 200 tu kan... so me cadang ler set pinggan mangkuk ni..... punyer la excited kan.... maklum la.... dah lama x merasa makan berhidang(wakakaka... sian tul) Me pilih waner biru... provincial blue(paberet kaler i ler katakan) benarnyer nk beli yg kaler pink bersegi tu tp mahal bebeno.. x tercapai anganku......

Balik ajer me terus geledah kotak dia.... belek satu2 kot ada yg sumbing bagai(ooii cik tipah.... correlle mana leh sumbing x tentu pasai... wat malu jer...) sekali belek cawan dia.... mak aiii.... TIPAH TERTIPU la..... yg lenlain USA mari... tetiba cawan tu made in THAILAND n sesungguhnyer berat sgt..... sawadikap..... huhuhu......... sedih tu.... pi la surf dlm tenet.... ruper2 nyer bukan cik tipah jer tertipu... cik bedah... cik kiah... cik jenab pun tertipu bab cawan tu.... x per la ada gak geng.... ekekeke...




5 comments:

nurazzah8 said...

salam Amy, huhuhu..CORRELLE...OH CORRELLE... kenangan mengusik jiwa tul... dulu masa akak belajar kat USA dalam tahun 80an...inilah pinggan yang jadi mainan kami selama 6 tahun akak kat sana!!! sebab murah sangat..senang dapat...macam kita pakai pinggan plastik kat malaysia ni lah... tapi masa tu kan students lagi..mana ada duit banyak..kalau ada lebih duit biasiswa masa tu lah beli..dan beli pun tunggu masa clearance sales hujung tahun..sbb kat sana kalau dia kata clearance sales tu...mmg betul2 clearance sale! mmg harga runtuh...so, kami students ni selalu tunggu masa ni aje... hehehe..mmg menggamit kalbu... pastu nak balik M'sia..borong sakan..hadiah kat mak, MIL, kakak, Mak sedara sorang satu set!!! huhu..nampak cam kaya kejap... hahaha....sbb harga kat malaysia masa tu dalam RM300 - RM400 utk set 4 orang tu, sedangkan kat USA akak beli satu set tu cumalah USD16.00 aje!!! kalau convert duit RM pun masa tu kadar tukaran baru 2.4 aje...tak sampai pun RM50 ...

dah 20 tahun akak balik..duk pakai tu tak luak-luak... boring pulak..hehehe..pastu masa tu anak2 kecik2 lagik... ni anak2 dah besar2..baru lah beralih arah ke pinggan mangkuk lama pulak...

huish..panjangnya akak cerita...oklah...
nanti sambung lagi..bye
wslm

Norsham said...

salam...amy,kat sini pun macam tu jg...tambah mall yg xlusif...ingat kan semua US,bila pi belek cawan siam mali harge pun mahal...hati dok kata baik pi rantau panjang,murah sikit....

Amy Nujaimy said...

salam.....

kak azah..... bestnyer dpt beli byk2 n dgn harga yg murah2 ek..... sekarang ni harga dah melambung2 naik kan......

norsham....... betul tu.... kalo ada masa nnt nk pi rantau panjang pi cari pinggan hat murah2.... sure byk yg cantik kan....

Chempaqa said...

salam amy...
chemp pon terkena bab cawan tuh-tp made in Japan..
kat rantau panjang-lbh kurang sama lah..sbb dah g intip..hiihihih

amy said...

salam chemp.... ok gak u terkena hat jepun mali.... siam mali tu yg wat hati sakit tu......