Followers

Wednesday, November 4, 2009

Pinggan Antik 2 - Kekwa Hitam

Salam......

N3 hari ni pun me nak tunjuk pinggan mangkuk antik lg. X tau la jenis apa tapi kalo x silap Yatt panggil Kekwa Hitam..... kebanyakan yg me dpt hanya pinggan makan, pinggan lauk, mangkuk kecik and also mangkuk besar..... cawan n piring or teapot mmg sah x der... hehehe... x kesah la.... jom layan gambar.......




8 comments:

azlina said...

salam amy..byknya pinggan kekwa itam tu...beruntungnya amy...

amy said...

salam ina.... tu benarnyer MIL punyer.... pas ni kena ganti ngan pinggan lain ler jawab nyer.....

~Yatt~ said...

salam kak amy..
wahhhh bestnyer kak amy..saya dulu bersusah payah hunting sana sini nak cukupkan dinnerset & teaset kekwa hitam..akak dapat complete lagi dari MIL..tahniah akak..buat pakai basahan memang best & penuh ngan nostalgia..

amy said...

salam yatt.....

dah rezeki akak gamaknyer.... tp teaset mmg x der la..... skali skala kena jugak pakai tu..... sayang kalo simpan saja....

kak ina kl said...

salam amy..jelousnya tgk koleksi kamu ni...banyak jugak ek..

suker tgk bekas gambar...cilok gambar leh tak..nak masuk peraduan..

cintaKusayangMu said...

cntik pinggan antik cmtu..skrg payah nk dpt lg yg cmtu...

amy said...

kak ina.... hehehe jgn jeles.... akak nyer koleksi lg la cun..... nk cilok gambar? buleh... asal jgn disalahguna dah la..... kot2 la jadi terbogel plak dia... wakakakaka

cintakusayangmu.... mmg sweet sbb bunga n pinggan dia still berkilat w/pun dah berpuluh tahun usianya....

Temuk said...

Assalamualaikum. Mohon izin singgah & bertanya, set-set yg cantik molek tu buatan mana & pada tahun berapa agaknya? Tumpang pesan: jagalah baik-baik hadiah MIL & pusaka zaman yg berharga itu!