Followers

Sunday, September 27, 2009

Talian Hayat..... Maxis Broadband Modem


Salam kawan2 semua.....

Me masih lagi berada di Malaysia(kat umah kami di Klang)........ cuma seminggu yg lepas kami sebok beraya di kedua belah pihak.... me di Kelantan n hubby di Perak..... since dua2 kampong x dak talian hayat(tenet line).... terpaksa la me menyepikan diri wat sementara waktu.....

2 days ago.... my hubby pi kedai maxis langgan maxis nyer tenet... sebb dia kata sian kat me x leh online(padahal dia yg asyik mengadap laptop...kikikiii). Dia amik hat paling murah.... RM68 jer sebulan.... sebb kami hanya pakai utk 3 weeks jer.... pas tu bila balik lenkali senang ler sikit kan.... x yah ler pinjam broadband org kalo nk layan tenet.....

Mmg banyak sgt agenda semenjak hari pertama kami jejak kaki di Malaysia ni....... ngan soping moping.... jelajah umah sedara-mara.... kenduri kawin.... open house..... and yg paling penting pi jalan2 cari makan...... sate kajang.... mee rebus johor.... laksa.... nasik lemak.... roti canai.... teh tarik.... kuey tiau kerang..... roti bakar kt kopitiam.... bla..bla...bla.... juga pi melawat kedai2 english deco such as... Lovely Lace.... SSF Deco.... Romantika.... juga KK Home Deco..... mmg terbeliak la bijik mato den nengok kan barang2 yg gilang gemilang tu..... tak po..... tak po.... bawak bersabor..... ikut nafsu.... poket jadi kempis.... hehehe......

Satu perkara yg paling best..... kalo org lain pi kedai apek beli pinggan mangkuk antik.... me pi selongkar stor umah my MIL..... perrrgggghhhh..... mmg ler banyak pinggan mangkuk antik dia..... berlonggok2...... cuma sayangnyer... yg bunga kangkung x banyak dah.... dia kata dia dah sedekah separuh dr pinggan2 tu pada orang n also pada dewan orang ramai(sure la dia wi yg cantik2 pada org kan.... huhuhu... nyosal den x kenal pinggan2 tu dulu laie.....)..... stor kt luar umah pulak kami lom jelajah sebb MIL kata jgn masuk situ sebb dia dh lama x pi sembor racun.... dia takut ada cik sssssssssssssss.......... dah pesan kt dia jgn kasi sapa2 pinggan2 antik tu.... insyaallah panjang umur n balik sekali lagi..... kami nk pi selongkar dlm stor tu la pulak.... hehehe.....

K lah..... me dh nk pi tido ni..... gambar2 raya ker.... pinggan mangkuk ker.... lom sempat nk di d/load lagi..... asyik dok berebut laptop jer.... pas tu sibok nak bersembang ngan mak ayah... abang adik.... sumer2 lah...... nnt ada masa me update lagi...... hingga jumpa lagi........ daaaa....

4 comments:

kak ina kl said...

salam amy..akak gi teluk panglima garang hari sabtu lepas..anak buah bertunang..kelang kat mana ek? klu dekat lehlah jumpa kejap..


psss untung dpt pinggan lama dari mil..klu lebih tu bolehlah jual murah kat akak..

Gee said...

Salam amy,

makan sate kajang - makan di kajang ke? Nape tak cakap kat akak? Akak tinggal kat BBB - dekat sgt ngan kajang. Kalau tak boleh kita jumpe.

Nor Hafinaliza said...

Amy..la..kat Klang ke?Tak lah jauh dr Telok Panglima Garang..Klang kat mana ni?mana tahu kot terserempak mana2...

azlina said...

salam amy selamat hari raya..maaf zahir dan batin kalau berkesempatan dan sudi sggh le ke teratak ina ...