Followers

Sunday, August 23, 2009

Tea Set

Salam

Ni gara2 dok mengidam RA...... asal jumpa aja apa2 yg bermotifkan roses.... me mesti nak rembat...... masa tu kat sini lom nampak bayang lagi mana ada jual RA....




One day satu hari(peristiwa ni berlaku dlm bulan may)..... pi jln2 kat satu mall... masuk la kedai nama Jashanmal... ternampak tea set ni.... harga kebetulan tgh sale... so ok sgt2 la.... Bila tanya hubby... dia pun kasi green light..... so apa lagi.... cepat2 soh salesgirl tu bwk pi counter... takut cik abe tukar pikiran plak....... hehehe



Tea set ni mmg cun giler(pada pandangan mata tua me ni la)... kotak dia pun cun, siap ada satin bagai..... jgn mare.... receipt pun ada lagi... kikiki.....


Yang bawah ni pulak.... kedai yg sama me beli tea set kat atas ritu.... tp.... dah ada jual RA u.... huhuhu.... syuker2..... cepat2 me masuk... belek2... pegang2.... tp kan... tgk harga terus nak muntah ijau..... naper? mahal sesgt la weh.....

Harga dia 15900 dirham utk 85 pieces.... dah la gitu.... made in indonesia pulak tu.... bukan nk kata made in indonesia x bagus... compare ngan china mari.... mmg la indonesia mari lebih better... cuma kalo dah mahal cenggitu.... rasanyer melampau ler....... Me siap bertekak ngan salesman kat situ.... ada ke patut dia nk tegakkan benang basah mengatakan barang2 tu made in england.... sah2 sticker pun ada tulis dari mana.... Bila me tunjuk sticker.... buat2 la pulak pakai spek.... pas tu terus dia diam jer..... pasangan arab yg dok tgk me argue tu siap cakap.... kalo harga dia semahal ni.... simpan aja la kat kedai ni...... dia siap kata baik g indonesia n beli... sure dpt lg murah n leh vacation sekali...... hehehe....




4 comments:

kak ina kl said...

salam amy..murah bebeno ke sampai kamu rajin memborong ....

selamat berpuasa ye...dah ada ke menu nak berbuka nanti?

Gee said...

Salam amy.

Memang sweet sgt tea set tu. Roses akak memang minat pun.

amy said...

salam kak ina.... set tea tu harga asal 800++ tapi after discount dpt 500++.... ok la kot.... kira murah la kalo kat sini... hehehe

salam k.gee..... mmg sweet... tp tu dah last set dah.... kira yg display punyer.... terpaksa amik gak sebb dah syuker...

azlina said...

salam amy...
memg cntk set tu amy kotaknya pun cantik kalau buat decaupage lagi cntk he..he..