Followers

Wednesday, August 26, 2009

Selingan 2

Salam

Kali ni me nak share gambo antara menu berbuka puasa sehari dua ni.... ada gak yg terlupa utk bergambar... x dan nak snap coz kebulor sgt...hehehe....

Haaa ni yg paling special.....Ketam Rempah Bermadu..... wat hari ni..... resepi cedok dari blog Kak Ina KL..... tq so much kak ina coz hubby pun puji sedap. Ni kira first time wat n sib baik menjadi....


Cek mek molek ni pun utk juadah berbuka hari ni..... lepas la rindu kat cek mek.... ni kali kedua wat.... kali pertama masa posa tahun lepas...... punya la lama kan.... nampak nau pemalas....

Buah2 yg siap utk dimakan... mmg sodap... sumer manis2.....


Pecal... ada kangkung... timun.. kacang panjang.... carrot... telor rebus n cekodok kangkung... last skali makan pecal ni masa kat Jeddah ritu..... mmg teringin sgt.... tu yg bila jumpa kangkung n kacang panjang.. terus cakap ngan hubby nak wat pecal.......

Gulai ayam sempoi.... ni mmg menu mingguan..... sebb hubby suka makan.......


Pas tu... tart buah...... ini favourite my hubby..... dah lama dia soh wat... tp since sini oven cap ayam(pakai gas looooo) so me mmg x berani nk wat kek or apa2 yg bakar2..... so nak tak nak kena la beli jek... tp sedap gak.....


Ni pulak nasi goreng kampung........ dah sehari sebelom tuh masing2 x der selera nk bersahur... so nasi ada lebih.... x nak membazir... me masak ler nasi goreng ni....


Bubur chacha(betul ke eja dia...kat plastik dia tulis camtu) wit keladi n keledek... patutnyer nampak kaler2 tp waner keladi dah mengatasi segalanyer.... layan jer la.....


Acar buah... yg ni wat few days before puasa lagi..... sedap sebagai penambah selera especially kalo makan nasi panas2 masa bersahur..... (resepi dia me amik dari website resepi.mesra.net) godeh sana sini coz sini mana ada jeruk buah2 cam msia......



3 comments:

azlina said...

SALAM AMY ...ALHAMDULILLAH SEDAP2NYA MENU BERBUKA..

amy said...

salam ina....

yer alhamdulillah dpt juga merasai rezeki dariNYA......

kak ina kl said...

salam amy...amboi sedapnya dia masak..akak sukerlah tgk mcm-mcm kamu masak..kira terrorlah jugak kamu ni...yelah duduk kat perantauan memanglah kena rajin memasak klu tekak nak makan masakan malaysia..
takkan nak makan nasi beraini aje kan..