Followers

Monday, August 10, 2009

RA OCR

Salam,

Huhuhu... mula2 me nak nangis dulu.... bukan kerna sedey tp terlalu gumbira......

Sebab?

Sebabnyer.... me rasa me la org yg paling bertuah tika n saat ini..... sebb hajat me kali ni da pun tercapai...

So kawan2... ni la antara barang2 RA yg me sempat rembat kt kedai itu hari.... x banyak... ciput jek.... tp x kesah la kan... dari x der baik ada..... hehehe......

N tq to my hubby coz tak jemu2 menasihatkn me utk berbelanja dgn hemat... atas nasihatnyer jugak la me beli ciput2 jer..... ngeh3


Gambar atas ni pulak nk tunjuk plastik utk display set cawan n piring.... kelakor jer kan.... harga dlm 3 dirham jer tp x lawo... hitam legam(nk kena spray putih daaa).... sungguh x cumil..huhuhu

Hat bawah ni pulak gambo blakang.... ada gak survey RA ni(kat ebay n so on).... ada pulak grade2 dia ek... 1st quality... 2nd quality.... 2nd hand.... made in indonesia.... and bla... bla.... bla....


Me ada tanya kat salesman tu barang yg dia jual kat kedai tu made in mana.... dia kata ada yg Uk, ada yg indonesia.... me tanya lg RA OCR hat ni made in mana... dia kata made in UK n ni 1st quality.... as per chop yg ditampal tu la katanyer....

Camane ek kengkawan... betul ker camtu.... tp dia punya munger mmg mabeles lah... x der cacat-cela n soooo bright........ harap2 yg me beli ni mmg 1st quality la kan.... me x nak jadik tipah tertipu.... huhuhu

Bila la gamaknyer uncangku mau penuh... sebb kesian plak dema2 kat atas nun x ramai kawan... apa2 pong simpan dulu bwh katil.... tunggu kedatangan kengkawan dia yg akan memeriahkan suasana(sah2 mmg kena taruk bwh katil dulu daaa... x dak tempat mau display kaluuu)..... hehehe.....

5 comments:

MrsNor said...

salam Amy...
tu dia berbaloi-baloi kan. Utk pengentahuan Amy semua RA sejak tahun 2005 dikeluarkan di Indonesia. Kilang di UK dah tutup atas kos. Yg masih ada made in england s/ada used atau pon stok lama kat kedai. Kalau akak tengok yg Amy tunjuk tu, akak rasa made in Isia. Biar pun made in Isia tp kualiti tetap sama. Hatta kalau gi Isia pun kat mall yg ada jual benda ni pun mahal juga.. bagi akak tak kisah made in mana sekali pun, janji ia RA dan design ia lain dr yg lain.

Bila nak tambah lagi tu????Hehehe

Ifa said...

salam amy..
wahhh tahniah! akhirnya tercapai juga cita2 nak memilik OCR ni.. yang pasti bunga dia mmg cantik kan.. aduhh juling mata tengok new collection amy ni.. heheheh

amy said...

salam...

kak nor... mmg berbaloi2 hehehe.... kawan2 dia dlm proses bertemu jodoh.... insyaallah....
ala... tipah tertipu jugak la ni ek... huhuhu

ifa... yer ifa.... setelah setahun menunggu.... tu pun bukan semua... sikit2 jer dulu....

kak ina kl said...

salam amy..tertunai jugak hasrat dihati kamu nak pakai ra ni..akak tak yahlah pakai..tak layak rasanya..

amy said...

Salam kak ina....

tu la kak... dh lama mengidam baru tertunai... masa kerja sendiri dulu x der pulak dok giler kt pinggan mangkuk... sumer mak yg kasi.... ni pun sib baik la belas ihsan hubby.... kalo dh dok msia nnt... rasa2 pun dh x mampu.. sementara boleh ni la nk kumpul.... hehehe...