Followers

Wednesday, August 12, 2009

I'm Back!!!!!!

Salam......



Huhuhu... akhirnyer... penantian yg jadi satu penyeksaan pada diri ini dah pun berakhir semalam....... setelah berbulan lamanyer me asyik dok kongsi laptop ngan hubby.... kira laptop terhangat la sebb 24 jam dok on jek..... sampaikn hubby kata....DAH JADI RETA DIA LA PULOK..... hehehe...



Imbas semula..... laptop me ni kan ari tu retak menanti belah..... screen pecah dek kerana lontaran padu bola getah si anak beberapa bulan yg lepas........ lama gak la dok simpan dlm kotak.... sebb kalo bukak hanya kesedihan yg mendatang(maklum la.... beli ngan duit gaji bulan2 terakhir me kerja....)
Tanya satu kedai komputer kat Khalidiya Mall... dia kata x leh baiki situ... kena antor g HP nyer agent n paling murah pun x kurang dari 1900 dirham... Hubby bagi option.... dgn harga tu leh dpt satu laptop baru..... or kalo nk baiki tunggu balik malaysia jer...... So me amik option ke 2....

Tup2 4-5 hari lepas.... kita orangnyer kawan pun laptop dia screen pecah... g baiki kena dlm 300 lebey jer... so per lagi... hubby pun antor ler my lappy tu kat situ gak.....

So semalam laptop me dah pun selamat menjalani pembedahan...... dah kuar pun dari spital... cuma ye lah... benda bila dah digodeh sana... bukak sini...... dh bukan 'anak dara' dah namanyer... agak sedikit terkilan sebb me betul2 jaga kebajikan dia selama ni..... tp bila dh kuar workshop ni... rasa mcm asing benar kat tangan me.... Rasa mcm longgar sana sini(padahal perasaan jer kot sebb hubby kata yg berubah cuma screen)...... pas tuh... dah x jadik touch screen dah coz kalo nk touch screen... harga dia 1400 dirham.... so kami amik dulu yg biasa... harga 275 dirham jek.... nnt balik Malaysia tambah ler balik.....



Soh org tu reformat balik coz tatau yaya dh wat aper sampai hilang internet connection(beberapa hari sebelom pecah mmg dh x leh connect) tp depa kata tetap x leh connect internet sebb hardware dah rosak n dia x der sparepart.. so x nk tunggu lama lg kami amik jalan singkat... beli la external nyer connection.... so total kena bayar 400 dirham....




Dah jadi x comey dah my lappy.... huhuhu....... sebb ada pulak benda itam yg bertenggek kat tepi dia..... tp x per la.... asalkn leh bertenet udah ler...... agak2 leh decoupage tak benda tu... hehehe....

Harap2 lepas ni me dah x dak problem ngan tenet or laptop.... amin.


2 comments:

kak ina kl said...

salam amy..kiranya dah okeylah tu ada sendiri punya...akak ni kongsi anak beranak tau...lagi haru di buatnya..pastu ni bolehlah buat N3 panjang-panjang.

Mat Gebu said...

hahahaha...tergelak saya baca bila benda xternel tu pun ada angan2 nak di decoupage...hahaha, sah2 kemaruks, mendecoupage nampaknyaa!!!