Followers

Saturday, March 6, 2010

Lampu dari Istanbul




Salam....

Kali ni me nk share ngan u all.... lampu yg kami beli kat Global Village(GV), Dubai..... kami beli dua... satu yg kecik n satu yg agak tinggi sedikit(ala2 satu set la kan)... bentuknya mmg unik n cahayanyer soooo romantik.

Piring kat tengah tu pun beli kat kedai yg sama.... mmg saper2 yg g Istanbul selalunyer akan bawa pulang lampu n piring yg lebey kurang sama.... cuma beza nyer pda size n warna....

Ingat tu nk g lagi n buy another set tp x sempat ke sana GV dah pun tutup.... nampaknyer next year la pulak kami g beli.... itupun kalo kami masih di sini....

9 comments:

azah said...

salam amy...cantiknya lampu tu..best kalau dapat pegi sana, beli la byk2 balik sini jual kat peminat2 lampu..hehehe

nurazzah8 said...

Salam Amy,

mmg lawaaa sangat lampu tu... teringin nak pergi Istanbul...

Amy Nujaimy said...

Kak Azah..... mmg ingat nk beli lagi n jual kat saper2 berkenan tp masa x mengizinkan.... insyaAllah tahun depan kalo masih di sini.....

Nurazzah8....... kak azah, kami pun teringin gak nk ke sana.... kawan cakap cantik tempat tu.... harap2 kita berpeluang ke sana kan...

MrsNor said...

Cantiknya Amy lampu tu..berkenan tengok.

azlina said...

salam amy...
btl tu amy ina baru je nk cdgkan mcm kak azah belile byk2 blh buat jual ina baru hendak cdgkan pelita aladin ke,bekas minyak wangi yg berkubah tu ke kat sana kan byk blh amy buat juai..he..he..

Gee said...

salam amy,

bersinar2 lampu tu amy. tinggal kat luar negara dpt beli cenderahati yang lain dari di malaysia ni, kan.

~Yatt~ said...

salam kak amy..
setuju2 dengan kakak2 sekalian..akak beli banyak2 then jual kat kitorang ye..sebab saya berkenan sangat..kalau akak tergerak nak jual..masuk saya dalam list akak tu..hehehe..akak pun nak balik tahun depan kan.. ;)

ZaiY said...

mmg cntik lampu dan pinggan istanbul, klu buleh nk hangkut semua kn.. next year pi hari last atau kedua last dpt murah sikit mie. kami beli lmpu kt gv dpt murah dr rega kt istanbul.

Amy Nujaimy said...

MrsNor.... ye la kak nor... amy pun penah tgk kt umah kawan la... bila jumpa jer terus beli....

Azlina.... ok kalo ada kesempatan sebelom balik for good... leh la amy beli utk wat jualan

K.Gee..... betul tu... masa ni la nk kumpul barang2 yg pelik2 dr negara luar kan.... dh balik malaya tatau la mampu ke tidak dah...

Yatt.... insyaAllah yatt... kalo ada rezeki lebey akak beli yer....

Zaiy... tu la zaiy... mmg hajat nk pi last few days tu... tp kita hanya merancang... Allah yg menentukan.... hubby kena kerja plak sabtu tu.... teringat2 sampai sekarang rasa tom yam kat kedai thai tu.... huhuhuh