Followers

Tuesday, February 23, 2010

Serena dari keluarga Royal Albert and........

Salam ceria kawan2 blogger semua.....

Kali ni me nak share about 'SERENA' in our life........ nama tu amat dekat di hati kami.......

Serena yg pertama n masih dlm simpanan kami..... berasal dari keluarga Royal Albert...... hehehe..... bukan haper pun...... serena yg me ada sekarang hanya set trio yg me beli dr sorang kawan di UK.... sebb sukakan nama serena tu.... so me hangkut sampai 2 sets....... tamak haloba punyer pasal... semuanyer gara2 nama serena...... hik.. hik.. hik...

Serena yg menjadi nostalgia pada kami plak..... yg berasal dari keluarga Nissan..... Nissan Serena..... kami beli keta ni masa yaya baru saja dilahirkan...... keta yg banyak berjasa n mmg me sayang sgt sebb hanya me yg guna utk ke ofis(opis kat blakang Klang Parade jer masa tu) sebb hubby nk me lebey berdikari tanpa mengharapkn bantuannya kena amik antar setiap hari.... yg lenlain cam pemanduan and so on mmg power... ala2 mcm bawak bus mini la.... cuma yg x bestnyer bila tang parking.... hehehe... berpoloh mok cik dibuatnyer.....

Tp sayangnyer... Serena ni dah jadi sejarah dah... masa kami nk berangkat ke Abu Dhabi... kami terpaksa jual Serena kesayangan kami ni....... sebb x der saper yg sanggup jaga(kata depa keta high maintenance)..... sedih... tp nk wat macamaner.... keta ni makin lama makin burok... byk susutnilainyer nnt... x macam umah or tanah kan... makin lama simpan leh bertukar umah banglo rega dia.... hehehe......


5 comments:

ZaiY said...

mmg cntik ar serena yg bunga2 tu, msti nk gunapun tak sampai hati kan mie...
takpalah jual serena tu, dpt yg lg besar kt a.d ni ha..buleh rempit lg laju kn mie..

MrsNor said...

memang cantik bunga tu ... duit jg cantik nak memilikinya

amy said...

Zaiy..... mmg zaiy... x sampai hati ler... simpan dlm lemari jer la.... psst... x der besar mana nyer pun tp tetap bersyukur dgn aper yg ader....

MrsNor...... yer la kak nor... sebb tu mampu beli trio jer... w/pun dlm hati terliur sangat tea set dia.... huhhuuhuuu

~Yatt~ said...

salam kak amy..
selamat menyambut maulidur rasul di abu dhabi..amacam sambutan kat sana?..
btw sis..lawaa gilerr serena..pandang berkali2 pun tak jemu..bunga dia nampak penuh tapi still nampak cun..beruntung akak dapat memilikinya.. ;)

Amy Nujaimy said...

salam yatt.... mmg bunga dia sekeliling... tp itu yg menggoda hati ku.... hehehehe