Followers

Sunday, January 24, 2010

Yg lama dilupa jangan......


Salam ceria......


Kali ni me nak berkongsi kegembiraan ngan teman2 blogger semua.... mintak maaf banyak2... bukan nak menunjuk2 sebb kami ni bukan dari golongan berada so bila dapat benda alah ni cam dapat emas berketul2.... happy sesangat....

Kesahnyer.... Encik Hubby belikan peti ais yg agak 'gayat' utk me pakai... baru tadi sampai.... sumernyer gara2 peti ais lama tu ala2 x function maner semenjak pindah ni.... kalo air ok jer.. tp kalo makanan or buahan/sayuran, baru 2 hari dah ala2 tumbuh kulat gitu.... may b gas dia abis kot tp tau jer la... nk servis kt sini bukannyer murah.... pas tu berkurun menunggu.... So Encik Hubby kata dari servis bayar ratus2 baik beli yg baru(harga hok lama kalo x silap me bwh 600 dirham jek)... kira hok baru ni leh bwk balik Malaysia nnt(sebb hok kat Malaysia pun seumur ngan usia perkahwinan kami... berbelas tahun tp tetap utuh sebb jenama SHARP... bukan promote tp kenyataan... hihihi)

Kali ni pun jenama SHARP gak.... n katanyer ada Hybrid Cooling System n Plasmacluster...... antara kelebihannyer, makanan lebih segar w/pun disimpan berhari2....

Pas ni x der la masalah penyimpanan frozen food...... makanyer... kurang la masa kami utk ke pasar membeli ikan, ayam or lauk2 lain... kalo tak... 2 hari sekali mesti kena ke pasar... kena pulak hubby jenis yg bawak bekal pi kerja.... tu yg memerlukan banyak bahan mentah(konon.... hehehe)

Tapi, hok lama kami x jual(x der saper nk beli pun sebb kecik yg amat). Akan digunakan sebagai tempat simpan air sajer... lagipun letrik kami dah termasuk dlm sewa rumah.... pakai sebanyak mana pun.... x bertambah or berkurang..... so, blasah ajer la labu......

7 comments:

Kak Azzah8 said...

tahniah..dapat peti ais baru...best tu...membuat Amy lebih bersemangat dan rajin memasak...hehehe...mesti hubby pun sayang....

azlina said...

salam amy...
alhamdulillaj dpt yg baru yg lama di lupa jgn pendapat seposen ina le....kalau rosak trs pun jgn trs buang blh buat tempat simpan brg..deco kan skit amy kan pandai buat folkart..pun ctk..blh ltk kasut juga atau brg2 tool ikt suka dan selesa amy dah nk blk msia bwk blk sekali pun x pa he..he..

MrsNor said...

amboiii dapat barang baru sokmo sejak duamenjak ni...ish ishh bertuah badan

amy said...

Kak Azzah....

Tu la Kak Azzah.... berkat bersabar selama nk masuk dua tahun dah.. akhir nyer hubby yg x larat sebb selang sehari kena keluar belik lauk2.....

amy said...

Azlina....

Betul tu ina.... hubby pun cakap, kalo mama ada masa mama deco jer la peti ciput kita tu.... dah ala2 vintage dah tu..... mmg ada hajat nk wat balik Malaysia gak... sebb leh simpan air masak or juice kt tingkat atas...... hehehe

amy said...

MrsNor....

Alhamdulillah syukur Kak Nor.... orang memberi kita merasa.... tak gitu? hihihi......

~Yatt~ said...

salam kak amy..
wahhhh..peti ais baru..cantik pulak tu..yg lama tu baik akak simpan rencah2 masak ke..dulu kat kg ada gak buat gitu..semua sumbat peti ais yg lama..cam kicap ke sirap, ribena..
anak dara posing tu yg best tu..hehehe..