Followers

Sunday, January 9, 2011

MACARONS..... from Vivel Patisserie

Salam geng bloggers....

Ni citer pasal MACARONS plak..... sebenarnyer me mmg x penah makan menda alah ni... tp penah la terbaca dlm sapa nyer blog ntah masa me wat blogwalking few days ker... few weeks ker... or few months ago... luper la..... hehehe

Last weekend we all g Dubai Mall.... masa me tunggu hubby ngan princess g beli ice blended nyer coffee kat Caribou Cafe(nk wat bekal masa tgk dancing fountain) ternampak la satu kedai yg jual benda alah ni.... bersuson2 biskut ni dlm dia nyer pinggan tgh display.... terfikir lak utk mencuba......




Maka me pun beli la yg paling kocik sebb just nk merasa dulu.... rega dia dlm 25dirham utk 7 ketoi.... amik pelbagai kaler.... as usual Yaya akan mintak waner pink for her... tp katanyer... "mama... x sedap lah biskut ni(dia lom pun giget tp just jilat cream dia jer)...." mama pun kater... "owwhhh bagus2... papa x suka.. yaya x suka... mama leh pulon sorang2... hehehe" depa berdua ni bukan jenis peminat makanan manis... lain la me yg mmg asal dari lubok gula.... kikiki




Tapi nampaknyer me pun x der la suka sgt makan macarons ni sebb sgt manis.... stakat OK2 sajer la pada me... lain org lain citarasanya kan.... so pada yg fanatik ngan macarons ni... jgn ler mare yer.... PEACE!!!! hehehehe

4 comments:

kak ina kl (1) said...

tak pernah jumpa lagi ni..kalau terjumpa naklah merasa..tapi kalau kamu kata manis..akak rasa secubit udahlah..

Amy Nujaimy said...

hehehe kak ina... resepi tgk kt tenet jer... cam kak ina yg rajin wat kukis leh la mencuba.....

cupcakekasih said...

Amy...sebenarnya Macaroon ni sedap digigit gigit manja saja..memang manis. Tapi kalau duduk melepask dengan kawan...ala-ala orang perancis tu...memang sesuai. Macaroon dengan long black coffee...great combo ***** Apappun, kak Jun ni suka cabar diri untuk buat macaroon ni...makan tu..sikit2 jer. Amy rasa sedap tak macaroon buatan Dubai tu :-)) tel me tell me

Amy Nujaimy said...

kak jun.... mmg ken giget2 manja jer sebb kalo ala2 sekali ngap mmg x rasa nikmat makan menda ni kan... cuma nk kata sedap ke tak buatan dubai ni.... tatau ler sebb ni pertama kali mencuba.... x penah rasa even masa kt malaysia pun.... yg penting... mula2 rasa x suka... skarang... asal g dubai jek mesti singgah beli... cuma x leh beli byk2 coz nnt poket rabak... huhuhu