Followers

Sunday, March 13, 2011

Home Appliances......

Salam ahad utk semua teman2 blogger.....

Dah agak lama me x melukis. mendekopek or menjahit.... tp lately ni me byk wat kerja2 membaking.... tp kali ni me bukan nk citer pasal baking-membaking sebb me bukan la sifu bab2 tu... tp me nk citer ttg betapa baiknyer hati Mr Hubby sebb belikn me beberapa home appliances esp semenjak dok umah ni(may b sebb umah ni agak besar sket kalo nk compare ngan umah2 sebelom ni wpun statusnyer masih umah 'stinggan'... huhu)

Kebetolan kat Carrefour ada jualan murah... makanyer dia ada bertanya adakah me berkehendakkan DISHWASHER? Ishh... org dh bertanya cenggitu... tentu la jawapannya YA kan... so tanpa ragu2 dia pun mentelaah website C4 n mencari brand2 yg sesuai... makanya... ini la hasilnya....

Dishwasher jenama Samsung... alhamdulillah... sejak ada maid baru ni... kerja2 basoh pinggan menjadi lebey senang.... yg best pulak... kt sini letrik n air dh termasok dlm sewa rumah... so pakai la byk mana pun tetap x yah bayar... cuma kami x der la sesuka hati membazir... me tetap pakai dgn berhemah.... masih juga berjimat cermat... (tau la korang dh lama ada benda2 camni... sian kat kami... dok sini mcm2 kena beli yg baru... sob.. sob.. sob)

Modern gak la... touch screen a.k.a button

Rak2 di dlm nyer


Letaknya bersebelahan Washing Machine n Meja Kecil kt dapor

Fridge yg senada warnanya(yg ni dh lama beli)

Microwave Inverter(Leh baking2 gak... pun dh lama beli)

Deep Fryer n Food Processor(sebb me rajin masak2 so dia kata utk senangkn kerja me dia belikn benda2 ni.. hihi)

Alhamdulillah... sekarang baru la senang hati sikit bila masuk dapor... kerja pun makin senang.... harap2 lepas ni dpt beli coffee maker plak... n yg paling penting... sgt berharap agar leh bwk balik malaya segala brg2 yg kami beli di sini... insyaAllah.....

Nota kaki:- sekadar berkongsi.......

4 comments:

kakyon said...

salam amy apa khabar.
suri rumah moden..memang perlukan perkakas moden ekk..:)

Amynujaimy said...

Betoi tu kak yon... Kalo x der menda nih susah gak nk watt keja umah kannnn.... ;-))

Irfa said...

salam tuan rumah

saya sesat kesini bila gugel pinggan antik

http://explorethefinest.blogspot.com/2010/01/pinggan-antik-6.html

selamat berkenalan

Amy Nujaimy said...

hai irfa... sori baru balas komen... kita baru menyemak blog ni.... huhuhu