Followers

Saturday, January 22, 2011

Jalan2 cari pasal....... DSF

Salam Ahad untuk semua blogger......

Ni nk citer pasai DSF(Dubai Sales Festival) yg berlangsung pada 20 Jan hingga 20 Feb 2011.... every year Dubai akan adakn festival ni(naper la AD x wat camni... x yah la susah2 kami drive jejauh g Dubai) Kebanyakan outlet(esp yg branded) akan participate utk adakn sales.... so mmg agak murah dr hari2 biasa......

So semalam(Jumaat) kami pun x der kerja lain la kan.... sajer la nk nyebok2 kn diri dlm kelompok org2 yg gila shopping..... mmg bukan niat nk menyoping pun since me mmg kena banned ngan hubby x leh soping selama 3 bulan... tp nk dijadikn cerita plak... umah kami black out(satu villa x dak letrik) sebelom sempat kami kluaq dr pagar umah... sgt2 spoilt d mood la... plan asal nk bertolak pepagi n hubby leh sembahyang jumaat kt sana... bila dh x dak letrik... for sure la pagar x leh bukak coz umah ni pakai remote nk kluar or masuk dlm compound dia.... sampai lepas jumaat baru la ada seseorg yg dtg bukakn pagar secara manual.... punya hangin satu badan sebb kami sumer kelaparan(gara2 malas masak)

Bila sampai jer Dubai Mall(feveret Mall saya ya!) kami terus terkam foodcourt cari makanan.... mmg sgt kebulor..... alhamdulillah perot dh terisi.... hubby pun bertukar mood(tadi marah2 sebb lapor kot).... kami round2 Mall... n me kasi chance kt dia menyoping barang2 dia dulu.... last sekali me cakap me nk beli purse baru(lama sungguh me x beli purse... kalo x silap last beli 2 yrs ago u... sebb me hanya suker purse Bonia or Carlo Rino jer tp sini x der lak jual brand tu... haiisshhhh)...

So kami kluaq masuk kedai yg ada jual purse tp sunggoh x berkenan di hati... kalo x mahal harganyer... x semenggah rupernyer.... kaki dh naik lengoh... anak dh merengek penat... hubby pun tanya kedai mana lg me nk masuk.... me kata leh dak masuk butik COACH sat... ada.. ada la... kalo x der... next time carik lg... kira nih kedai last la kami masuk.... n alhamdulillah again... akhirnyer me jumpa yg berkenan di jiwa... "FINK" lagi u.... harga pun sgt berpatutan sebb ada sales 40%.... me suker sgt2.... yg penting purse ni kecik... x gedabak mcm purse lama me... harap2 tahan ler 2-3 tahun kan...

Cuba u all tgk gambar2 kt bawah ni.... comey dak? Hmmm kalo korang tgk cam x comey... korang tetap kena kata comey demi menjaga hati me.... wahahahahaha... layanzzzz.....

Comey tak saya?

Bahagian dalam

Saiznya yg sebenar leh ukur ngan BB

Yg cun kt sebelah dia lak.... wristlet yg leh juga digunakn sebagai clutch utk letak my BB yg me beli about a year ago... also in FINK kaler.... hehehe....

Ok la.... me kena teruskn perjanjian damai yg me buat antara me n hubby(no more shopping for 3 months... huhuhu) harap2 dia baik hati n lupakn perjanjian itu sebb kami x wat dlm black n white pun.... kikiki......

8 comments:

nurazzah8 said...

hurm...jealous...jealous.... teringin nak pakai coach..tapi kat Malaysia..harganya tak terjangkau oleh poket ku! huhu

Gee said...

salam amy,

ape tak lawanye, coach tu...well, sejak asyik kat fb, akak pun jarang jln blog kwn2 dan lama tak join members org putih nye memes. bz sikit skrg ni..kena cuti2 masa..tapi mmg rindu nak aktif blogging...

kakyon said...

comey laa amy..
tingin nak ada satu..tapi tulaa..bak kata azzah..tak terjangkau poket ku..huhu..

T' Cer Zakiyah said...

Comey sangat-sangat...

Amy Nujaimy said...

kak azah....

hehehe jgn jeles... dolu2 x braper minat ngan coach ni sebb hubby x suka jenama ni... n harga pun agak mahal.... tp sebb ada sale tu yg rembat gak....

Amy Nujaimy said...

Kak Gee...

Waalaikumussalam....

yg pasti 'ori' kan kak... ahaksss(gelak jahat)..

tu la sejak dua menjak ni mmg jarang jengok blog.... fb pun pakai phone jer... tu yg kurang melawat kengkawan.....

Amy Nujaimy said...

Kak Yon...

Comey kannnn... amy pun kumpol duit berbulan baru leh beli apa yg dihajati kak yon... bila dh cukop duit tu mcm suka sgt... sebb impian akhirnyer tercapai... hehehe

Amy Nujaimy said...

Zaa....

comey keh... kak amy pun suko sgt2