Followers

Saturday, January 29, 2011

Our New Babies.....

Salam to all....

N3 kali ni ttg our new babies or ada stengah org panggil Big Boy Toys...... Apa lg kalo bukan CARs....(cerita da agak lama tp baru sempat update)

Our Cik Sportage n Mr Lancer dh kami jual... since skool yaya n opis Hubby berlainan arah... n our house lak terletak jauh dr bandar(skool bus mmg x der) nak x nak kami mmg terpaksa pakai dua keta..... so utk gantikn keta yg lama..... Hubby pilih Mr. Volvo for him n Ms CRV for me..... Bukan baru.... Keta 2nd hand jer tp masih in good condition.... Hmmm kalo kt Malaya x merasa la nk pakai keta2 cam ni... Cuma sini bezanyer x ada tax.... So harga kereta berganda2 murah dr tanah air sendiri la kan(cam pakai keta nasional jer)....

So layan gambar2 jer la dulu yer.....









*****nota kaki :- sekadar utk berkongsi.... PEACE!!!!!!!

Saturday, January 22, 2011

Jalan2 cari pasal....... DSF

Salam Ahad untuk semua blogger......

Ni nk citer pasai DSF(Dubai Sales Festival) yg berlangsung pada 20 Jan hingga 20 Feb 2011.... every year Dubai akan adakn festival ni(naper la AD x wat camni... x yah la susah2 kami drive jejauh g Dubai) Kebanyakan outlet(esp yg branded) akan participate utk adakn sales.... so mmg agak murah dr hari2 biasa......

So semalam(Jumaat) kami pun x der kerja lain la kan.... sajer la nk nyebok2 kn diri dlm kelompok org2 yg gila shopping..... mmg bukan niat nk menyoping pun since me mmg kena banned ngan hubby x leh soping selama 3 bulan... tp nk dijadikn cerita plak... umah kami black out(satu villa x dak letrik) sebelom sempat kami kluaq dr pagar umah... sgt2 spoilt d mood la... plan asal nk bertolak pepagi n hubby leh sembahyang jumaat kt sana... bila dh x dak letrik... for sure la pagar x leh bukak coz umah ni pakai remote nk kluar or masuk dlm compound dia.... sampai lepas jumaat baru la ada seseorg yg dtg bukakn pagar secara manual.... punya hangin satu badan sebb kami sumer kelaparan(gara2 malas masak)

Bila sampai jer Dubai Mall(feveret Mall saya ya!) kami terus terkam foodcourt cari makanan.... mmg sgt kebulor..... alhamdulillah perot dh terisi.... hubby pun bertukar mood(tadi marah2 sebb lapor kot).... kami round2 Mall... n me kasi chance kt dia menyoping barang2 dia dulu.... last sekali me cakap me nk beli purse baru(lama sungguh me x beli purse... kalo x silap last beli 2 yrs ago u... sebb me hanya suker purse Bonia or Carlo Rino jer tp sini x der lak jual brand tu... haiisshhhh)...

So kami kluaq masuk kedai yg ada jual purse tp sunggoh x berkenan di hati... kalo x mahal harganyer... x semenggah rupernyer.... kaki dh naik lengoh... anak dh merengek penat... hubby pun tanya kedai mana lg me nk masuk.... me kata leh dak masuk butik COACH sat... ada.. ada la... kalo x der... next time carik lg... kira nih kedai last la kami masuk.... n alhamdulillah again... akhirnyer me jumpa yg berkenan di jiwa... "FINK" lagi u.... harga pun sgt berpatutan sebb ada sales 40%.... me suker sgt2.... yg penting purse ni kecik... x gedabak mcm purse lama me... harap2 tahan ler 2-3 tahun kan...

Cuba u all tgk gambar2 kt bawah ni.... comey dak? Hmmm kalo korang tgk cam x comey... korang tetap kena kata comey demi menjaga hati me.... wahahahahaha... layanzzzz.....

Comey tak saya?

Bahagian dalam

Saiznya yg sebenar leh ukur ngan BB

Yg cun kt sebelah dia lak.... wristlet yg leh juga digunakn sebagai clutch utk letak my BB yg me beli about a year ago... also in FINK kaler.... hehehe....

Ok la.... me kena teruskn perjanjian damai yg me buat antara me n hubby(no more shopping for 3 months... huhuhu) harap2 dia baik hati n lupakn perjanjian itu sebb kami x wat dlm black n white pun.... kikiki......

Sunday, January 9, 2011

MACARONS..... from Vivel Patisserie

Salam geng bloggers....

Ni citer pasal MACARONS plak..... sebenarnyer me mmg x penah makan menda alah ni... tp penah la terbaca dlm sapa nyer blog ntah masa me wat blogwalking few days ker... few weeks ker... or few months ago... luper la..... hehehe

Last weekend we all g Dubai Mall.... masa me tunggu hubby ngan princess g beli ice blended nyer coffee kat Caribou Cafe(nk wat bekal masa tgk dancing fountain) ternampak la satu kedai yg jual benda alah ni.... bersuson2 biskut ni dlm dia nyer pinggan tgh display.... terfikir lak utk mencuba......




Maka me pun beli la yg paling kocik sebb just nk merasa dulu.... rega dia dlm 25dirham utk 7 ketoi.... amik pelbagai kaler.... as usual Yaya akan mintak waner pink for her... tp katanyer... "mama... x sedap lah biskut ni(dia lom pun giget tp just jilat cream dia jer)...." mama pun kater... "owwhhh bagus2... papa x suka.. yaya x suka... mama leh pulon sorang2... hehehe" depa berdua ni bukan jenis peminat makanan manis... lain la me yg mmg asal dari lubok gula.... kikiki




Tapi nampaknyer me pun x der la suka sgt makan macarons ni sebb sgt manis.... stakat OK2 sajer la pada me... lain org lain citarasanya kan.... so pada yg fanatik ngan macarons ni... jgn ler mare yer.... PEACE!!!! hehehehe

Saturday, January 8, 2011

My LC Collection is fast growing...

Salam All.....

Kali ni me sekali lg nk kongsi keceriaan bila mana me dapat menambah koleksi handbag LC me... yer la nk beli LV den x mampu... stakat LC tu boley la kan... huhuhu




Kaler merah lak jadik idaman hati... kebetolan pochette tu tgh sale.... so me hangkut la satu.... satu lg tu kawan me yg kirim....


So ni la keluarga bahagia yg me ada... lepas ni target warna2 gemilang yg lain plak.... cuma hubby me kata me kena 'banned' dari g Dubai for about 3 months... kita tunggu dan lihat kay....


wahahahaha...... ;-))

Wednesday, January 5, 2011

Tahun Baru 2011

HAPPY NEW YEAR 2011

Selamat Tahun Baru me ucapkn pada semua teman2 blogger(sori la dh terlambat beberapa hari coz selain dr kena food poisoning... me juga terpaksa cover kerja2 umah yg terbengkalai selama seminggu tu... huhuhu)

Tahun baru juga bermakna umur my hubby bertambah setahun lagi.... n since me masih belom pulih sepenuhnyer dr kesakitan yg melanda.... kami hanya pegi short vacation ke Ras Al Khaimah... hajatnyer nk masok Iceland(taman tema air) tp takot plak susah nk jumpa toilet... jadinyer we all lepak2 kat hotel sambil tgk movie n makan2(pun oder dr bilik jer)....

Apa2 pun kami sgt enjoy sebb masa yg terluang hanya utk kami bertiga sahaja....

Semoga dgn kedatangan tahun baru ni... membawa seribu rahmat dan hidayah kepada kita semua...... doa me juga... semoga Allah S.W.T tetapkn iman di dada semoga sentiasa berada dlm landasan agama Islam yg sebenar... (me selalu ingat pesan my mum.... selalu berdoa semoga kita mati dlm Iman.... insyaAllah!)