Followers

Thursday, July 29, 2010

Melawat Kedai Barangan English Home Deco......

Salam rakan2 semua......

Dalam pada sebok pasal abah kat spital... me tetap x ketepikn minat yg 'mendalam' pada hiasan rumah ala HENGLISH ni.... so sekali-sekala bila my adik ada masa utk bawak me round bandar KB.... me pun cuba gak la cari kedai2 yg menjual barangan tersebut.

Hari ni... lepas pi melawat abah kat spital waktu tghari.... kami ke satu kedai yg terletak di pinggir KB.... masuk jer kedai tu.... waduh2... jantung me terus copot nengokkn pelbagai hiasan n barangan yg dijual.... sgt2 cantik......

Nampak tak sofa dlm gambar di atas..... tu tgh sales tau.... 50% off.... fuyyo... kalo la mmg ku duduk di Malaya... mmg ku sudah mintak mek yg tukang jual tu angkut masuk lori...... sebb harga dia sgt2 berbaloi.....

Sori la gambar atas ni sgt blur tp kerusi tu sgt cantik n murah... hehehe

Oppppssss.... mcm tokey kedai la pulak... hehehe....

Tgh nak wat bayaran..... cantik plak alas meja dia..... gambar2 bwh ni antara hasil tangkapan yg x seberapa....







Kat bawah ni pulak... kedai yg baru bukak kat Wokah Cek Yeh.... hehehe




Wednesday, July 21, 2010

Lavender Rose Tea Set


Salam.....

Alhamdulillah akhirnyer ku berjaya jugak mengimport Cik Lavender Rose(Lrose) dr keluarga RA ni..... mmg cun melecun bungas dia.... (mula2 me nk beli Mrose tp gak kebetulan masa tu hanya set ni yg ada... so x kesah la kan.... dua2 pun sama melecun) Set ni sampai sekali ngan cik port.. kira baru gak la jumpa ngan tuan dia....


Gambar atas tu x braper jelas coz pakai phone ajer.... gambar2 bwh lak ehsan dr Datin Mona(sebelom me balik malaya ada mintak copy ngan dia)... thanks ya Datin..


Saturday, July 17, 2010

Sesi Ulang Tayang

Salam kawan2 blogger semua....

Semangat plak nk wat n3.... kali ni sesi ulang tayang jer.... ingat tak dulu me penah wat n3 pasal dinner set utk cik port..... masa tu me lom pun dpt sentuh or pelok set yg sgt2 me rindui tu(hahaha... agaknyer ada yg kata giler ker dok rindu kt pinggan mangkuk) X kesah la kan.... yg pasti... me dh jumpa dinner set ni setelah sekian lama depa dok bertapa dlm kotak.... Masa balik umah sekejap last week... me sempat dok selongkar kotak2 yg diterima dr Datin Mona.... hasilnyer seperti yg tertera di bawah.... hehehe.....


Friday, July 16, 2010

Sudah mendarat di Malaya

Salam semua....

Alhamdulillah.... sudah 4 hari me n yaya menjejakkan kaki ke Malaya... dan sekarang kami dh pun sampai ke kampung halaman ku di Pasir Pekan, Kelantan....

Terubat sudah rindu pada keluarga tercinta... cuma agak sedih sebb terpaksa berpisah sementara ngan Hubby(dia x leh coti lama... so dia akan hanya balik sini on 3rd Sept nanti). X per la... yg penting dapat jumpa mak ayah.....

Perjalanan dari Abu Dhabi ke Malaysia kali ni mengambil masa yg agak panjang sebb transit kat Singapore dulu.... tp best gak... sebb kat Singapore tu ada banyak gak outlet yg boley dikunjungi utk cuci2 mata n poket..... Yaya pun sempat abiskn masa dgn drawing n colouring yg tersedia kt airport tu..... sampai dok atas meja sebb syok sgt.....


X leh soping byk sebb bawak sing dollar pun x banyak.... tp sempat la rembat benda alah ni yg mmg da lama me idamkan.... hehehehe.....

Ok la... sambung lg lenkali.... stop kt sini dulu sebb nk g makan satay jap.... daaaaaaa....

Friday, July 9, 2010

Umrah 2010

Salam semua....

Just nak share pictures yg sempat di upload hari ni..... gambar2 masa wat umrah hari tu.... kali ni pegi... kami hanya ke Mekah... sebb pegi x lama... dlm 5 days ajer....

Alhamdulillah segala2 berjalan lancar.... penerbangan... hotel... ibadah... makanan.... semua mmg sgt2 puashati.... kebetulan kali ni kami berkesempatan tinggal di Hotel Hilton yg betul2 berdepan dgn Masjidil Haram.... syukur sgt2..... n yg bestnyer... dpt jumpa kedua2 kakak hubby yg sama2 mengerjakn umrah masa tu.... juga dpt melepaskn rindu dendam pada masakan Malaysia sebb dpt menjamu selera kat Restoran D'Saji....


















Tuesday, July 6, 2010

Tag dari Aina Decoupage

Salam semua.....

Sebenarnyer dapat tag dari ida ni dh lama.... sepatutnyer dh selesaikn masa balik dr umrah ritu lg... tp since mood mmg x der... so baru la hari ni dpt buat tag ni... sori yer Ida......



1) Apakah yg bermain di fikiran anda sekarang?
Abah... abah... abah... sebb abah sedang sakit n masih dirawat di hospital KB...

2) Apakah nama samaran anda?
Amy
(Kak Amy utk yg muda dr diriku)


3) Berikan 3 org yg anda sayang?
Hubby
Anak
Keluarga


4) Panggilan utk si dia...
Abang
kadang2 Yang(tu kalo ada nk mintak sesuatu esp duit la... hehehe)

5) Hadiah yg diimpikan dr seseorang yg istimewa?
Sejambak Bunga Mawar diselitkn bersama hadiah rantai emas ker.... handbag ker... kunci keta ker... ooowwwhhhh!!!!.... x kira la kaler apa janji Roses(hubby x penah kasik kita SEJAMBAK MAWAR lagi semenjak kawin... kalo belikn bunga berpasu2 tu x kira la kan.... teringin gak nk lomantik2 gitu... hehehe)

6) Blog mana yg anda suka tgk?
Semua blog... esp yg henglish n masakan...
sebb leh jadikn sumber inspirasi...

7) Tagkan pada 15 blogger.....
Yg ni rasanyer nak ngelat gak la.... sebb rasanyer sumer geng blogger dh kena tag ni.... so kira abis kt sini jer la.....







Thursday, July 1, 2010

Mood yg sgt down........

Salam kawan2 blogger semua....

Rasanyer dh 1/2 bulan kami selamat kembali dr mengerjakn umrah(terima kasih atas doa kalian semasa pemergian kami ke sana) tp tatau kenapa mood utk berblog sgt2 la down(sentiasa dok on kt fb sebb fb pakai phone jaa.. x yah ngadap lappy 24 seven).... segala mcm masalah melanda diri ni.... tak terkecuali dgn berita abah di kampung yg jatuh sakit(agak tenat juga sebb dia mengalami masalah jantung) membuatkn me terus-terusan di landa penyakit 'M'...... kena pulak sehari dua ni dia dimasukkn ke hospital.... aduhai.... lagi la tension.... kalo dok dekat2 x per la jugak.... ni dok beribu batu..... hati tu dok gundah gulana jer.... setiap detik hanya sms n talian tipon jer la menjadi perantara.... kenapa tak balik sekarang?... tiket dh beli utk penerbangan pertengahan July ni... kalo dua tiga ratus tu leh kata alaaa... pejam mater jer la kan... ni ribu riban... x buleh pejam mata dah... terbeliak terus bijik mata... huhuhu

Ni gambar masa 1st day(29th June) dia dimasukkn ke wad(selepas berminggu menahan sakit di rumah).... sedih jer kami kt sini.... meleleh airmata... apa2 pun doa kami dari kejauhan... agar abah akan cepat semboh n leh sambut kepulangan kami nnt dengan muka yg ceria n tubuh yg sihat...... KAMI SAYANG ABAH.....