Followers

Saturday, March 27, 2010

Berehat Seketika.... 29th March to 8th April 2010


Salam Kawan2 Blogger.....

Semenjak dua menjak ni tenet umah me kena sakit meroyan..... me amat susah n payah sgt utk hapdet blog... komen di blog kawan2..... bertenet or apa2 yg berkaitan ngan internet line ler... takut pulak me yg berjangkit nnt... huhuhu

Kebetulan.... our doter akan mula bercuti sekolah(Spring Holiday), jadiknyer kami gunakn peluang yg ada utk pergi bercuti mulai 29th March to 8th April........ utk merehatkn minda dan juga utk melihat2 keindahan alam......

Maknernyer dlm tempoh tersebut me akan berehat dari update blog bagai (harap2 bila kami balik nnt... tenet akan kembali cergas)....... doakan kami sekeluarga selamat pergi n selamat kembali........ Bonjour!!!!!


nota : gambar sebagai hiasan semata2 yg di'cilok' dari internet.... jgn la pulak ader yg menyaman.... hihihi

Friday, March 19, 2010

Roy Kirkham Versailles - Tea 4 One n Tea Bag Spoon

Kedai tu siap balut cam hadiah... hehehe

Salam adik kakok semua......

Me rasa betul2 seronok n teruja sgt hari ni....... sebabnyer me dapat tahu portmeirion ader bukak cawangan kat Dubai....... n me dah pun melawat salah satu dr cawangan tersebut..... huhuhuhuh terharu sungguh......

Al-kesahnyer semalam hubby balik awal.... mulanyer kami planned nk g beli barang dapor.... pas tu dia tanya me nak g maner(maksud dia Carrefour ke Lulu Hypermarket jer...hehehe.....) selamba jer me cakap nak g Dubai.... x sangka pulak dia kata OK... may b sebb dia rasa bersalah atas kejadian last week(kami ke Dubai Festival City, baru masuk satu kedai dia tiba2 pening n demam... so terpaksa balik dgn kadar segera)

Bila sampai ajer tempat dituju.... dgn kaki yg melangkah laju.... me terus ke kedai tersebut...... huhuhuhu..... sukanyer...... w/pun x byk choice.... tp tetap menyentuh jiwa n raga ku.... belek punyer belek.... me hanya beli TEA FOR ONE n TEA BAG SPOON(Versailles-Roy Kirkham). Harga pun not bad..... x per la... len kali kalo ada rezeki lagi rembat yg lain plak.....

T41



Tea Bag Spoon



Satu Family


Kebetulan kan me dh ada breakfast cup jenis yg sama.... so lepas ni nk kena cari trio jer la... nk cukupkn korum.....

Thursday, March 18, 2010

Dah x bogel lagik.....

Salam.....

Sori la kengkawan di atas tajuk yg kedengaran agak lucah... hehehe....

Benarnye me nk citer ttg masa yg 'agak' lapang semenjak kurang ngadap lappy(my lappy dah terbakar gara2 letrik yg asyik on off jer disebbkn kerja2 pembinaan di atas rumah kami ni....) so kena la share lappy ngan hubby... bila dia balik kerja... giliran dia la ngadap lappy dia kan... so me ni sesaja la nk hilangkan boring... keluarkn mesin jahit yg dh setengah tahun tersimpan.....

Dok telek2... dok tenong.... tgk kain2 dlm simpanan...... mcm ader plak kain2 yg sesuai cuma x berapa nk banyak....... nk pi kedai jauh bebeno..... pakai jer la aper yg ader....

Sajer la test power..... watkan baju utk teddy bear n botol air ni.... (lama dah hubby soh wat sebb dia kata ada tgk umah jiran kami selimutkn botol tu ngan kain n nampak sooo sweetttt)..... dlm terkial2 me pun menjahit ler.... w/pun senget benget jahitan tu tp x kesah la kan(bukan ada lecturer nk kasi markah ponnnn).... kebetulan pulak lace nyer tinggal sekangkang kucin... so utk botol air tu x leh wat ropol2 bagai.... layan jer la hasilnyer.......

Teddy Bear(sebelom ni pakai baju cap Jaya Jusco)

Botol Air - Sebelom

Botol Air - Selepas

Close-up

Wednesday, March 17, 2010

Award Dari Chempaqa Lavender....


Salam....

Award ni ngan muka x malunyer me pi kolek sendiri dari blog Chempaqa....

Per2 pun... thank you Chemp di atas pemberian award ni pada sumer follower U... termasuk la I kan.... I follow U....... hihihi

Tuesday, March 16, 2010

Award dari Kak Inna....


Salam....

Pertama2 nyer tq buat Kak Inna dari http://saljuseripagi.blogspot.com/ .... (maaf yer x pandai nk link) sebb sudi hadiahkan award ni utk me.... syuker tul hati bila dapat award.....

Me harap saper2 yg singgah blog me ni.... sudi2 la amik award dari me pulak ek....... chaooo cin chaoooooo......

Saturday, March 13, 2010

Botanic Garden Dinner Set

Salam....

My first portmeirion set..... dinner set dari bunga Botanic Garden..... me beli dari Datin EV yg dok nun jauh kat Manchester..... mekasih bebanyak yer Datin coz sudi menguruskan penghantaran barangan tersebut w/pun tuannya x dak kat umah... ada peluang kita berurusniaga lagi ek.... hehehe

Seronok sgt bila set ni dah sampai ke Malaya dgn selamatnyer... kira masih belom bertemu tuannya.... nasib baik la adikku ada di rumah untuk menyambut kedatangannyer..... sedih tetap sedih tapi sabar la ek.... panjang umur nnt kita akan tetap bersua.... sob... sob... sob...

Wednesday, March 10, 2010

Pinggan Antik 8 - J&G Meakin

Salam....

Ni kira edisi terakhir kot utk pinggan antik.... sebb tatau la lepas ni sempat dak pi hunting lagi.... hehehe......

Pinggan ni keluaran J&G Meakin... wanernyer pink polos gitu tp kalo intai dekat2 mmg retak seribu...... menandakn usianyer kot yg memang pun dah tua..... pinggan2 n piring ni pon me hangkut dr umah MIL..... maunyer surutkn stok pinggan antik dia dirembat oleh menantu dia ni.... x per la... mak pun da x pakai kan... nnt kita org belikn yg baru utk mak ek....

Gambar bawah ni chop kat blakang piring kecik tu..... yg merah2 tu sebagai penanda... kata mak... arwah abah mertua me yg kalerkn supaya x bertukar ngan jiran2 kalo ada kenduri kendara....

Yg bawah ni pulak chop kat montot pinggan2 tu..... lain kan dari piring kat atas tu.... piring tu glamour... pinggan ni x glamour... heehehe...

Taraaaaa...... ni la dia semua pinggan2 antik yg me hangkut ritu.... semuanyer me simpan kat umah di Klang.... wat sementara waktu tersusun kemas dlm stor...... tatau la lepas ni nk display camane.... maunyer kena beli display cabinet bagai... sebb sebelom ni me mmg x der sebijik gobok pun utk display pinggan mangkuk.... x per la... lambat lg utk difikirkn..... masih sempat utk penuhkan tabung arnab.... insyaAllah......

Monday, March 8, 2010

Pinggan Antik 7 - Flag n Crown


Salam.....

Rupernyer ado lai gambo pinggan antik yg terselit celah2 gambo yg lain...... tayang jo la kojap ek.....

Pinggan pink dgn chop mohor Flag n Crown.... x byk yg jumpa tp jadi la kan..... pinggan ni masih cantik berkilat cuma ada sedikit kesan kekotoran mungkin disebabkan terlalu lama ia disimpan.

Saturday, March 6, 2010

Lampu dari Istanbul




Salam....

Kali ni me nk share ngan u all.... lampu yg kami beli kat Global Village(GV), Dubai..... kami beli dua... satu yg kecik n satu yg agak tinggi sedikit(ala2 satu set la kan)... bentuknya mmg unik n cahayanyer soooo romantik.

Piring kat tengah tu pun beli kat kedai yg sama.... mmg saper2 yg g Istanbul selalunyer akan bawa pulang lampu n piring yg lebey kurang sama.... cuma beza nyer pda size n warna....

Ingat tu nk g lagi n buy another set tp x sempat ke sana GV dah pun tutup.... nampaknyer next year la pulak kami g beli.... itupun kalo kami masih di sini....

Wednesday, March 3, 2010

Handbag baru....

Salam....
Ni sesajer la nk enterprem...... beg sandang yg me guna(dh 3 tahun usianyer n beli kt Sogo tu pun masa sale dgn harga RM70) zipnyer dah terbarai...... dah nk termuntah isi perut dia.... so me beli la beg ni... kat Nine West(tatau la kat Malaya ader ker tidak kedai ni tp my pinoy's friend kater kalo kt Filipina ala2 Bonia la gitew... hehehe x mo kalah gak tu).... harga asal dlm. AUH299... turun jadik AUH219.... further reduction jadik AUH159.... hokey aper.... waner dia pulak unik... tu yg me pun sambar ler....... yg penting muat utk isi botol air mineral n biskut my doter selain my own barang2 asasi... hehehe....


Model cilik yg sebok nk enteprem