Followers

Saturday, February 27, 2010

Mari bergelek

Salam.....

Ni x lain x bukan... penangan belly dancing masa g Desert Safari baru2 ni... tetiba teringat yg me ada penggelek tepung/doh ni... pemberian seorang kawan yg dh back for good ke Malaya....

Nak warnakan ia biru tapi anak ku pulak kata dia syuker pink... so kali ni ikutkan idea si comel...... ini la hasilnyer yg x seberaper....

Tuesday, February 23, 2010

Serena dari keluarga Royal Albert and........

Salam ceria kawan2 blogger semua.....

Kali ni me nak share about 'SERENA' in our life........ nama tu amat dekat di hati kami.......

Serena yg pertama n masih dlm simpanan kami..... berasal dari keluarga Royal Albert...... hehehe..... bukan haper pun...... serena yg me ada sekarang hanya set trio yg me beli dr sorang kawan di UK.... sebb sukakan nama serena tu.... so me hangkut sampai 2 sets....... tamak haloba punyer pasal... semuanyer gara2 nama serena...... hik.. hik.. hik...

Serena yg menjadi nostalgia pada kami plak..... yg berasal dari keluarga Nissan..... Nissan Serena..... kami beli keta ni masa yaya baru saja dilahirkan...... keta yg banyak berjasa n mmg me sayang sgt sebb hanya me yg guna utk ke ofis(opis kat blakang Klang Parade jer masa tu) sebb hubby nk me lebey berdikari tanpa mengharapkn bantuannya kena amik antar setiap hari.... yg lenlain cam pemanduan and so on mmg power... ala2 mcm bawak bus mini la.... cuma yg x bestnyer bila tang parking.... hehehe... berpoloh mok cik dibuatnyer.....

Tp sayangnyer... Serena ni dah jadi sejarah dah... masa kami nk berangkat ke Abu Dhabi... kami terpaksa jual Serena kesayangan kami ni....... sebb x der saper yg sanggup jaga(kata depa keta high maintenance)..... sedih... tp nk wat macamaner.... keta ni makin lama makin burok... byk susutnilainyer nnt... x macam umah or tanah kan... makin lama simpan leh bertukar umah banglo rega dia.... hehehe......


Sunday, February 21, 2010

Kasut Cumil


Salam

Cumil kan kasut baby kat atas tu..... benarnyer beli kasut tu bukannyer utk hadiahkan pada sesapa...... tapi utk diri me sendiri..... iskh.... muat ke nak pakai.... oooo bukan nak pakai sendiri..... nak wat display cam kengkawan sumer gak la..... nnt nak make up dia sikit.... letak munger2 bagai....... tp bila tu x tau la pulok..... heheheh

Me beli kasut ni kat Mothercare, Ibnu Batutta Mall, Dubai(dah lamer beli ni... July last year lagik...hihihi).... rega dia.... seperti yg tersirat.... w/pun tertulis 30 dirham(selepas discount)... tapi bila bayor time.... dia kata 10 dirham jer(further reduction la pulok).... ingat nk rembat bebanyak pesen since dah murah... tp masa plak x mengizinkan n malas la jugak nk Q balik kat kaunter tu... nnt kalo jumpa lagi me nak tambah koleksi kasut2 kecik ni.....

Friday, February 19, 2010

Lampu Aladin

Ni pulak.... lampu aladin...... beli kat tempat, hari n waktu yg sama ngan pelita mini tu...... ada banyak size.... tp sebb umah pun kenit jer kan.... so me amik 3 saiz jer la..... yaya suker gosok lampu ni sebb katanyer 'jin' aladin sleep kt dlm tu..... huhuhu

Pelita Cumilku


Salam......

N3 hari ni me nk tunjuk pelita2 yg me beli masa g beli buah tangan utk family n frens(bulan posa tahun 2009 lagi u)... tgh dok belek2 FM... anak me, Yaya jumpa pelita cumil ni...... x besar mana.. x sampai sejengkal pun ukuran tinggi dia..... me cakap ngan hubby... leh dak nk beli benda ni.... dia kata OK since harga dia pun 5 dirham jer utk 3 bijik(sekotak).

Monday, February 15, 2010

Bekas Selotape



Salam...
Kerastangan lagi.... dah lama dah siap tp malas nk snap gambar..... me guna lebihan cat2 yg digunapakai utk welcome signage ritu...... nak wat background biru tp permintaan my princess.... nak waner pink....

Nak lukis roses tp dah ala2 obor2 la pulok........ lantak ko la labu...... hehehe

Tuesday, February 9, 2010

Laura Ashley Dubai

Salam.....

2 weeks ago kami jalan2 ke Merkato Mall.... saja nk cari2 kedai Laura Ashley selepas dengar dlm radio ada cawangan baru dibuka di UAE(the one and only utk masa kini).

Terletak di dlm kawasan Jumeirah.....



Terus ke tempat yg dituju....... ada tanzilat(sale) tp utk certain barang jer.... yg lenlain harga mmg tersangat la tinggi..... x tercapai dek anganku..... huhuhu



Sukakan lukisan di dinding.... bila la ku dapat lukis seindah ini...


Acara sampingan... lepas sopim2..... posim2.... kikiki

Suka jugak dgn hiasan dalamannyer......


Ooooooo..... ada pertunjukan jugak.... mmg terbeliak bijik mata pak2 n mak2 arab yg melihatnyer...... siap terselak2 skirt penari2 itew..... huhuhu


King n Queen.... ala2 Italy.... soooo handsome yg King itu..... Cik Abe siap offer soh pi amik gambor ngan King tu tp me pulak malu2 coz x sanggup tgk hasilnyer nnt cam King wit nenek kebayan...... hikhikhik.....



Hasil tangkapan..... x banyak... sebb nak bayor yg ni pun menggigil......





Bantal Alas 'Montot'

Kain Ela..... ada masa nnt nk jahit utk jadikan alas meja

Apron n Tea Towel

Wednesday, February 3, 2010

Habis manis sepah dibuang?




Salam...
Ni kes terlebey rajin....... da gian sgt nk mengecat... abih segala benda nk di'deco'kan.....
Kalo ikutkn pepatah... habis manis sepah dibuang... tp me plak sayang nk buang coz tiada paha.. betispun berguna... kikiki...... so dapat deco bekas coklat ferrero rocher ni pun jadik....
Kalo tgk x lawa pun... bersepah jer... tp x kesah la kan.....