Followers

Sunday, January 31, 2010

Kotak Harta Karun

Salam.....

Me harap sumer geng blogger sihat selalu.......

Me nk citer sikit pasal kotak harta karun ni..... kotak ni me beli secara online.... dah agak lama..... kalo x silap transaction(utk pembayaran deposit sebagai tanda jadi or booking kata omputih) berlaku somewhere dlm bulan may or june.... 2009 lagik tp disebbkan me x sempat pi amik sendiri..... adik me yg tolong amik masa lepas raya puasa tahun lepas(love u baby.... n thanks to tokeh kedai.... http://abbyrubieta.blogspot.com/ sebb tetap simpan kotak ni w/pun me lambat p kolek).

Apa2 pun me mmg suka sgt ngan this kotak..... sooooo cantik. Harap2 ia masih kekal cantik n berseri masa kami dh pindah balik ke Malaysia nanti..... kalo tak rugi ooooo..... hihihi.

Masih malu2.... dok dlm kelambu lagi

Taraaaaa..... cun tak I... kikiki

Kat atas tu kedai dia..... Tabby Cameo

Sunday, January 24, 2010

Yg lama dilupa jangan......


Salam ceria......


Kali ni me nak berkongsi kegembiraan ngan teman2 blogger semua.... mintak maaf banyak2... bukan nak menunjuk2 sebb kami ni bukan dari golongan berada so bila dapat benda alah ni cam dapat emas berketul2.... happy sesangat....

Kesahnyer.... Encik Hubby belikan peti ais yg agak 'gayat' utk me pakai... baru tadi sampai.... sumernyer gara2 peti ais lama tu ala2 x function maner semenjak pindah ni.... kalo air ok jer.. tp kalo makanan or buahan/sayuran, baru 2 hari dah ala2 tumbuh kulat gitu.... may b gas dia abis kot tp tau jer la... nk servis kt sini bukannyer murah.... pas tu berkurun menunggu.... So Encik Hubby kata dari servis bayar ratus2 baik beli yg baru(harga hok lama kalo x silap me bwh 600 dirham jek)... kira hok baru ni leh bwk balik Malaysia nnt(sebb hok kat Malaysia pun seumur ngan usia perkahwinan kami... berbelas tahun tp tetap utuh sebb jenama SHARP... bukan promote tp kenyataan... hihihi)

Kali ni pun jenama SHARP gak.... n katanyer ada Hybrid Cooling System n Plasmacluster...... antara kelebihannyer, makanan lebih segar w/pun disimpan berhari2....

Pas ni x der la masalah penyimpanan frozen food...... makanyer... kurang la masa kami utk ke pasar membeli ikan, ayam or lauk2 lain... kalo tak... 2 hari sekali mesti kena ke pasar... kena pulak hubby jenis yg bawak bekal pi kerja.... tu yg memerlukan banyak bahan mentah(konon.... hehehe)

Tapi, hok lama kami x jual(x der saper nk beli pun sebb kecik yg amat). Akan digunakan sebagai tempat simpan air sajer... lagipun letrik kami dah termasuk dlm sewa rumah.... pakai sebanyak mana pun.... x bertambah or berkurang..... so, blasah ajer la labu......

Saturday, January 23, 2010

English Rose Tea Towel n Tissue

Salam.....






Koleksi tea towel n tissue bermotifkan English Rose..... beli dah lamer dah... kalo x silap masa g antar my fren balik Malaysia for good somewhere in Aug 2009..... balik umah simpan bawah katil.... bila ngemas2 ari tuh terjumpa plak benda alah ni....... dok terfikir2 lagi nk wat aper ngan tea towel ni.... suka sebb latarbelakangnyer biru... soooo romantik(pada me la kan.... hihihi)

Sunday, January 17, 2010

Welcome Plaque

Salam.....

Folkart plak kali ni.... lukis semasa anak cuti skolah baru2 ni n selepas kaum kerabat dah berlepas balik ke Malaya.......

Sekadar melepaskn gian... mencuba dan terus mencuba........ alhamdulillah w/pun tak setanding ngan sifu2 sekelian..... jadila kan......

Berlatarbelakangkan warna biru... warna kegemaranku..... mula tu nk gantung kt luar rumah.... tp sayang la pulak.... makanyer.... duduk la ia di atas singgahsana dlm umah.... hehehe







Monday, January 11, 2010

Pinggan Antik 6

Salam....

Bunga kat pinggan ni kalo x silap dipanggil Black Rose Stalk..... me hanya ada pinggan kuih.... my MIL mmg ada banyak juga la pinggan jenis ni tapi me angkut hanya 12 keping sajer.... sebb ala2 sedozen gitu... tapi mmg cantik sangat..... masih lagi bercahaya w/pun dah lama jugak usianyer n diguna pakai pun dah beratus kali......



Friday, January 8, 2010

Pinggan Antik 5

Salam ceria.......

Dlm dok membelek2 gambar terjumpa la segerombolan gambar2 pinggan antik lagi....... of coz la hangkut dr umah MIL ritu jugak... kikiki

Yg ni tatau panggil bunga aper tapi kalo x silap bunga padi kot... tp yg pasti kaler dia itam legam la...... w/pun hitam.... tp masih lg cantik n berkilat........ cuma yg ada pun hanya pinggan nasi n pinggan kuih......



Monday, January 4, 2010

Abaya

Salam.....

Nak tunjuk abaya2 yg me beli masa rombongan cik kiah bercuti ritu.....

Abaya 1.... beli kat Naif, Dubai.... kenan pulak ngan waner biru kehijauan sulaman dia..... w/pun sempoi tp me suker....




Abaya 2..... beli kt AD jer.... sama plak kalernyer.... x kesah la... janji hati dah terpaut...











Buah Tangan dari Malaya



Buah tangan dr Malaya yg my SIL bawakan... n my mum n adik yg pi sopingkan.... tq sumer2...

Friday, January 1, 2010

Rumahku Syurgaku

Salam Tahun Baru......

Hari ni... selain menyambut tahun baru 2010 dgn azam yg baru.... kami juga menyambut hari kelahiran Encik Hubby..... cuma cam biasa la..... bila dah x kerja ni.... x der la beli hadiah yg mcm2 kat dia...... kena pulak mlm tadi kena migraine..... janji ngan dia nk p tgk wayang lepas soping kat jualan gudang(murah giler u...) smlm..... tp dek kerana kepala dah denyut2.... mata dah x leh bukak.... terpaksa la lupa kan hasrat tu......

Apa2 pun me ucapkn HAPPY BIRTHDAY TO MY DEAR HUBBY..... semoga hari2 mendatang memberikan lebih kebahagiaan, kesihatan, juga rezeki yg lebih kepadamu..... amin.

Since x der gambar nk dikongsi.... tontonilah dulu gambar2 rumah kecil kami yg sempat me upload mlm tadi sebelom pekena panadol.....



Gambar last tu tmpt menan yaya.... segala mak nenek brg dia me lambak kan kt situ..... dah x tau nk kemas camane sebb tempat pun terhad n cabinet/almari pun x der.... so blasah jer la cam tu.... tp sekejap ajer.... sat lagi dia akan sepah2 kan satu rumah..... mak dia jugak yg kena kemas nnt.... huhuhu

Ok la kawan2..... Encik Hubby dok ajak kuar... katanyer nak jugak pi tgk wayang ari ni.... sebb next week anak dah bukak skolah.... dah x leh ke mana2...... nnt kita sambung lagi ek..... daaaaa.

pssstttt..... sila abaikan kegunaan kerusi taman waner pink n purple dlm hiasan dlman rumah ek..... lom ada budget nk beli sofa bagai.... hehehe