Followers

Thursday, December 31, 2009

Tahun Baru 2010 and Kunjungan dari Malaya...... bahagian terakhir


Salam.....

Selamat Menyambut Tahun Baru 2010 me ucapkan pada semua kawan2 maya..... semoga dgn kedatangan tahun 2010.... kita semua akan lebih ceria.... senantisa diberikan kebaikan, keberkatan, kebahagiaan, kesihatan, rezeki yg melimpah-ruah..... juga ditetapkn iman supaya kita dpt menjalani kehidupan sebagai seorang muslimin or muslimah sejati....... amin.

Kali ni me x der nk citer apa.... cuma nk tempek gambar2 yg masih bersisa.... semoga x jemu melihatnyer.......

Layanzzzzzzzzzzzzzzzzz............

Aksi si puteri sepanjang hari tersebut.....
Masjid Sheikh Zayed di Abu Dhabi..... masuk Majalah 3 tau.....





Heritage Village.... cam muzium gak la..... tp sayangnyer ahad tutup plak.... so kedai2 craft sumer x bukak...........
Melepak tepi pantai sambil hirup udara nyaman......
Pas tu sempat lg singgah kedai abaya kat Meena Port(tp x der gambar sebb dah keletihan tahap gaban utk berposing). Sampai umah dlm kol 6pm...... tolong dema ni berkemas.... punyer la byk barang yg disopingkan sampai x muat beg... dgn murah hati me kasi beg besau kami(mmg nk letgo pun sebb dah x der tmpt nk simpan.... hehehe).

Kol 11.45pm hantaq dia org pi airport....... bila balik, rasa sedih pulak.... sebb dah seminggu riuh rendah ajer umah..... huhuhu(aper2 pun dia org dah selamat sampai ke Malaya.....)

Utk my SIL n anak2..... kehadiran u all betul2 menceriakan hari2 kami di sini...... seronok w/pun hanya utk 6 days........ juga tq so much sebb belikn 2 tudung Ariani utk me(ada pulak free gift satu tudung... hehehe)

Utk my Mum n my Sis....... brg2 yg dikirim/dititipkn selamat sampai...... terima kasih byk2 sebb sanggup bersusah payah melayan kerenah me.... belikn novel2.... mamee.... rempah ratus..... susu.... kaya..... gula melaka versi kelate..... asam keping.... baju kurung..... etc.....(gambar nnt update ek)

Utk my MIL..... terima kasih jugak utk kuah pecal tu.... mmg best!
Utk both of my brothers...... terima kasih sgt2 sebb sudi hantarkn brg2 tu pada my SIL(sian dia org.... meredah hujan dr Kelate ke KL n sampai kol 3a.m semata2 nk tunaikn hajat me)
Me sayang kat u all..... muaaaahhhhh!!!!!!!

Wednesday, December 30, 2009

Kunjungan dari Malaya..... Part 2

Salam.... sambungan cuti2 Dubai.......

Hari ketiga(kedua di Dubai)..... jalan2 tepi pantai..... Jumeirah Beach... sambil melihat2 pemandangan Burj Al Arab......



Singgah jap kat Madinat Jumeirah Souq...... ala2 kedai jaman dolu2....






Ptgnyer pi area Naif..... cari abaya juga kain ela kt Phulwani........ tp luper nk amik gambor.... pas tu singgah Dubai Mall sat pi tgk fountain....



Hari keempat(Ketiga di Dubai) ke Atlantis....... hotel paling mahal n kelezzzssss di Dubai.... dengarnyer yg kat puncak tu sewa bilik satu malam dlm RM40,000...... ibuk2 mau cobak?




Destinasi seterusnyer..... Dubai Mall..... bergambar kenangan dgn Burj Dubai.... bangunan tertinggi di dunia...... sbb smlm singgah dah malam......
Tempat persinggahan terakhir utk mlm ni..... Global Village yg hanya wujud sekali setahun sajer..... sini best kalo nk soping jubah/abaya dr pelbagai negara.... carpet... lampu2 istanbul... etc....





Malam tu jugak kami bertolak balik ke Abu Dhabi... penaaaattttnnyyyeerrr!!!!!!

Monday, December 28, 2009

Kunjungan dari Malaya.... part 1

Salam.......

Lama gak me x jenguk blog sendiri ni.... apalagi nk pi jenjalan kat blog kengkawan..... salah satu alasan utama sebb kami menerima tetamu dari Malaya.....

My SIL n her 2 doters sampai Abu Dhabi on 22nd Dec 2009(2.28am), bercuti di sini selama 6 days...... jadiknyer..... kami sekeluarga.... selain men'entertained' dia orang..... tumpang sekaki cuti2 Abu Dhabi n Dubai......

Mmg seronok sangat esp my doter, Yaya la... dpt jumpa kaum kerabat dia.... hehehe.....

Selama seminggu mereka berada di bumi padang pasir ni.... kami bwk depa pi jalan2 cuci mata... cuci poket n carik makan...... Dok kat Dubai 3 days 2 nite......... antara tempat2 yg sempat kami lawati masa kat Dubai.......Jumeirah Beach, Burj Al Arab, Madinat Jumeirah Souq, Global Village, Atlantis, Dubai Mall, Ibnu Batuta, Mall of Emirates, soping kain ela n jubah/abaya kat Naif, and yg paling best n adventures..... Desert Safari.... best giler U!!!!!

Hari pertama...... jln2 ke Marina Mall... cari makan n cuci mata...



Hari kedua........ dah sampai Dubai.... destinasi pertama.... Mall Of the Emirates.





After checked in kat Seven Sand Hotel Apartment, kami bertolak ke Desert Safari menaiki Land Cruiser yg dipandu oleh Ali.















Mmg best giler.... saper2 yg suka naik roller coaster mesti cuba ke Desert Safari ni..... buleh muntah hijau dibuatnyer...... hehehe.... pas tu ada jugak camel riding, makan2, belly dancing, hisap shisha, pakai henna, main pasir(for yaya la...). Sampai hotel balik dah kol 9pm lebih.... dah tukar baju bagai.... masing2 zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....