Followers

Monday, November 30, 2009

Alhamdulillah... dah selamat

Salam

Alhamdulillah.... setelah sekian lama dok dlm gua yg sungguh menyiksakan jiwa dan raga..... kami dapat pindah ke rumah yg sedikit selesa dari rumah sebelomnyer.... cuma ianya terletak jauh dari bandar... memakan masa dlm 25 min utk ke bandar Abu Dhabi(alaaa.... mcm dr Klang ker Subang Jaya jer pun)

Masih lagi dlm proses mengemas apa yg patut... sebb w/pun kami dah bersihkan umah b4 pindah, tp masa mover angkut barang tu... depa main taram jer pakai kasut dlm umah... so akhirnyer jadik kotor semula....

Kalo tgk pada umah dulu... cam x banyak barang jer kan sebb sempit giler... tp bila dah naik lori.... mak aaiii... betul ker barang kami tu... penuh weh satu lori.....
Rumah baru ni w/pun tetap satu bilik... tp alhamdulillah.... living room dia selesa utk kami bertiga..... nanti la... bila dah siap semuanyer... me tempek gambar lagi..... kat bawah ni.... gambar2 yg sempat me rakam masa hari berpindah tu... layanzzzzz.......

Dah sampai umah sewa baru @ Khalifa City A, lori tgh carik parking

Living Room


Bedroom

Dapur yg ciput

Bilik Air yg agak luas n modern

Wednesday, November 25, 2009

Eid el Adha Mubarak.......

Salam kawan2 blogger semua......

Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha diucapkan kepada semua...... semoga raya kali ini lebih meriah n amalan korban yg kawan2 semua lakukan, x kira la lembu ke... kambing ker.... kibas ke... unta ker........ juga lebih berkat dari tahun2 yg lepas.....

Tuan punyer blog terpaksa bercuti sementara.... nak pindah umah da..... hingga jumpa lagi di lain hari.... harap2 segalanya berjalan lancar.... amin.

Monday, November 23, 2009

Teaset Cik Putih


Teaset waner putih ni pun beli tempat yg sama tp lebih terdahulu....... me beli selepas beberapa bulan dok Abu Dhabi ni.... kira tahun lepas lagi la.... ni pun masa tu hubby x kasi beli. Dia kata x der sapa nk datang umah ciput kami so x der nak hidang minuman pun la.... stakat nk minum berdua x yah hidang bagai.......

Tp selepas beberapa kali rumah kami dikunjungi tetamu dan berkali2 dok hidang air panas dlm mug campur2(kadang2 cawan plastik jer.... huhuhu rasanyer umah stinggan lagi mewah dr umah kami).... dia da berubah pikiran daaa....., so me pun beli teapot, 6 cawan + piring, 6 mangkuk kecik n one big bowl...... bunga timbul2 gitu....

Tp sayangnyer.... teko tuh baru dua kali pakai.... dah retak.... Tak alih2 jatuh pulak frame gambar atas muncung dia.... haaa.... dah bukan stakat sumbing dah.... hilang terus muncung dia..... huhuhu.... sedih sgt..... tp x per la..... dah bukan rezeki kami...... mula tu ingat nk tambah koleksi cik putih ni... tp bila tgk kualiti ala2 kureng..... terus x jadi.....

Bantal with sarung roses



Salam kengkawan semua.....

Semenjak dah masuk musim tengkujuh ni... dengar citer leh kata hari2 Malaysia dilimpahi hujan ek.... kt sini pulak.... weather dah semakin ok.... maknanyer dah masuk musim sejuk la tu.... x der la panas bedengung cam selalu.... heheeheee

Hari ni me nk tunjuk dua ketul bantal yg me beli kt Home Centre... murah ajer.... dlm belas2 hinggit jer seketul..... org lain dah lebih dr bantal dah ada... x per la... kumpul sikit2... kebetulan plak ada 2 tu ajer.... amik jer la dr dok telan air liur manjang kan... hehehe.....

Wednesday, November 18, 2009

Sup Ekor Panas2

Salam n selamat malam utk teman2 maya semua.....

Sajer jer ni nk hilangkn kebohsanan yg melanda(tetambah pulak terpaksa bermandikan cahaya lampu tidor yg romantik selama 3 hari sebb lampu neon kt ruang tamu aka dapor losak wooo.... sat ni baru dibaik pulih... biasa la janji depa... 5 minute... 5 minute... sampai ke tulat x sampai2.... huhhhh)

Petang tadi masak sup ekor dlm keromantikan itu..... alhamdulillah menjadik w/pun terpaksa guna versi sendiri.... yer la... daun/batang saderi x dak.... tomato puree x dak... bawang goreng x dak.... pakai jer la apa yg ada....

So sila2... jgn malu2.... meh makan sama2... sluurrpppp..... nyum...nyum....... hehehe.

Dinner Set n Tea Service ala2 RA


Salam......

Semenjak-dua menjak ni..... keboringan adalah teman utama di samping tugasan seharian.... tatau nk wat apa... tatau nak pi mana....... iskkhhh... iskkhhh.... tension habis nih.....

X per la... dlm dok melayan tension ni.... me godeh2 gambo balik raya ritu n terjumpa la gambar2 pinggan mangkuk my mum.... masa tu saja jer amik sebb teruja tgk dia pun ada set yg ala2 RA ni.... x tau la berapa set dia ada tp yg ni yg dia simpan dlm lemari.... yg kat dapor tu pun dia guna set yg sama..... hai... ruper2 nyer ibuku lebih advance bab2 ni.... hehehe....

Monday, November 16, 2009

Pinggan Antik 4 - Roses jugak

Salam ceria kawan2....

Masih lagi tentang pinggan dr my MIL..... pinggan ni satu jer hubby jumpa.... tapi sebb kan bunga ros.... so me pun hangkut jugak bawak balik..... x besor mana pun.... rasa nyer ala2 pinggan kuih jer ni...... apa2 pun.... layanzzz......



Sunday, November 15, 2009

Bunga - Hydrangea n Lavender

Salam........

Kat bawah ni gambor bunga2 yg sempat me rembat masa singgah menge'teh' kat Cameron Highland pada raya kedua..... masa tu on d way nk balik ke Kelantan......

Yg ni bunga lavender(kata peminat bunga ni bukan lavender..... may b versi tukang kebun tu la kot.... kira tipah tertipu la ni.... hahahaha)..... x der bau mana pun..... cuma kata tukang kebun tu... bunga ni sensitif ngan matahari n juga x perlu banyak air..... cukup sekali sehari siram.......

Lavender..... kecik2 jer bunga dia


Kat bawah ni pulak bunga hydrangea..... oooo gini ruper2 nyer yg idup yer...... me amik blue n pink(tatau la pulak braper kaler sumer ada coz hat lain x der bunga lg.....)...... bila bawak balik my mum kata kt kb pun banyak jual bunga2 tu.... hehehe... x per la ma.... dah terlanjur ke situ....... ala2 buah tangan jugak la kan.....

Hydrangea Biru


Hydrangea Pink
(bunga da lemau.... kena penangan kaki yaya masa on d way balik kelate tu)

Wednesday, November 11, 2009

Teko Antik


Salam......

N3 hari ni me nk tunjuk teko yg buleh dianggap barang 'antik' la kan.... kepunyaan my mum tp lupa plak nk tanya dia beli kt mana... braper harga n bila beli..... tangkai dia dr besi kalo x silap..... yg kelakornyer.... balik sumer cucu2 dia... abih segala display dema jadikan menan..... termasuk la teko ni..... hehehe....

Monday, November 9, 2009

Tudung Ariani



Salam......

Me nk habaq pasai tudung pulak..... bukan apa..... slalu dok dpt majalah dr Malaysia..... mcm2 jenama tudung ada.... Hajaba la... Anggerik Avenue la..... Ariani la....... terliur gak nk merasa....

Masa dok bersembang ngan my adik, terkeluar la topik pasai tudung2 ni... dia kata Ariani ada bukak butik kt KB.... dekat ngan Pasar Wakaf Cik Yeh..... so... apa lagi..... anak2 tinggai ngan pak2..... mak2 naik keta berdesup ke kedai tu......

Dpt ler capai 3 helai.... nk beli banyak tp harganyer 'kurang' berpatutan(mahai ler....) Jadi la kan sekadar ada.... ingat kan pakai tudung tu leh la berubah muka jadi lawa cam Erra Fazira ke.... Nasha Aziz ke.... tp dok tang situ gak.... (wakakakakakaaaaa.... kalo dah x lawo cam tu la jugak pakai apa pun.....)

Tp bila dok survey yg murah punyer(dlm10-15 hinggit tu la)... ok gak material n jahitan dia.... cuma kena pandai pilih n yg penting sesuai ngan bentuk muka kita....... apa2 pun... terpulang pada citarasa memasing...... layanzzzzz........

Saturday, November 7, 2009

Pengubat Hati Nan Lara.....


Salam....

Dua gambar kt atas tu antara buku2 yg sempat me beli n seludup masuk ke UAE ni..... gambar pertama adalah perkara wajib yg akan me lakukan..... w/pun sebelom 'berhijrah' ke Abu Dhabi ni..... boleh dikatakan setiap bulan ada jer novel terbaru di pasaran yg akan me rembat.... tapi x buleh beli byk2 kali ni coz takut lebih muatan la pulak...... so bersyukur dgn apa yg ada.... hehehe.....

Gambar kedua tu pulak buku Anjung Seri.... dlm tu ada sedikit cara2 hias bilik air n juga hiasan dalaman ala2 English... tu yg wat me berkenan tu......

Tika dan saat ini.... baru 2 buku yg me abis baca.... hat lain tu.... tungguuuuuuu.......

Friday, November 6, 2009

Pinggan Antik 3 - Roses Pink + Kunin

Salam

Pinggan roses pink + kunin ni pun me amik dr umah MIL. Ada 3 ketoi ni jer... harap2 leh jumpa geng dia dlm siri penyelongkaran kedua nanti......

Hehehe... sib baik la MIL tu murah hati.... x der nak charge apa2... tq yer mak... nnt kalo ada pinggan cantik yg mak berkenan... kasitau... nanti kita beli utk mak yer.....

Ok.... layan gambo yer....






Wednesday, November 4, 2009

Pinggan Antik 2 - Kekwa Hitam

Salam......

N3 hari ni pun me nak tunjuk pinggan mangkuk antik lg. X tau la jenis apa tapi kalo x silap Yatt panggil Kekwa Hitam..... kebanyakan yg me dpt hanya pinggan makan, pinggan lauk, mangkuk kecik and also mangkuk besar..... cawan n piring or teapot mmg sah x der... hehehe... x kesah la.... jom layan gambar.......