Followers

Saturday, October 31, 2009

Bekas Mr Potato


Salam....

Kita lupakan kejap citer2 pasal bercuti di Malaysia.... skarang ni me nk citer pasal folk art plak.

Anak dara me mmg suka sgt makan Mr Potato..... dia leh abiskn dlm sehari jek kalo x sorok.... hubby mmg marah kalo me belikan tp masalahnyer me pun suka makan kerepek ni.... so x dapek la nak tolong.... anak ngan mak berehi do'oh(suka sgt).....

Benarnyer... di samping makan isinyer... bekas nyer me kumpul la seketul dua.... saja nk wat mangsa utk folkart....... project ni me wat sebelom raya lagi..... tgh dok rearrange gambor raya tu me terjumpa la gambo2 project folk art me..... hasilnyer x der la seberapa tp me suka sgt... sebb akhirnyer me dpt lukis hydrangea w/pun daun2 tu nampak palsu.... bunga pun nampak ler lembut or pastel sikit.... hehehe....

Thursday, October 29, 2009

Hasil Tangkapan Barangan English....

Salam.....

Masa balik ritu me sempat la pi jenjalan cuci mata n cuci duit syiling kat kedai2 english deco..... mmg sungguh2 mengujakan bila masuk kedai2 tu..... rasa mcm semua nk hangkut balik rumah tp memandangkan umah pun ala2 padang jarak padang tekukur.... lupakan dulu la hasrat tu.... tapi dlm dok bersabar tu.... masih jugak sempat rembat seketui dua barang yg harganyer mmg teramat la murah.... yer la... kalo setakat berbelas hinggit tu x murah ke dik non...... selalu akak kt sini jumpa yg puluhan malah ratusan dirham yg mmg x tercapai akal ku...... huhuhu....

Ni gambo kt KK Home Deco kt SACC Mall(Ina..... kita ni pi tempat yg sama ek... cuma hari jer berlainan). Saja la kan nak tepek gambo.... mana tau ada yg x penah g KKHD SACC Mall cam me ni..... leh la lepas rindu... hehehe




Berkenan sgt ngan perabut dia tapi x mampu ler nk beli.... sekadar cuci mata jer la..... kat situ me hanya beli alas sofa, sudu garfu, bunga ros and also besi utk gantung pinggan(murah u.... sini hanya RM19.90 jer utk 2 pinggan kalo Lovely Lace dlm 3-4 kaliganda kot rega dia)



Ni la alas sofa n sudu garfu yg dpt me songlap masuk dlm bagasi w/pun hubby x kasi bwk.... hehehe........



Ni pulak bunga ros(gambo x memuaskan sebb tatau pakai camera).... murah tapi mmg cun.... sayangnyer dah x der tempat dlm luggage me nk letak..... takut pulak penyek nanti.... so simpan jer la kt umah..... besi sangkut pinggan pulak luper nk amik gambo sebb dah siap simpan dlm stor..... hehehe.....




Buku kat atas ni me beli kt kedai En Zahir di Armcorp Mall...... masa tu saja jer pi melawat Romantika(me x beli apa pun tapi mak cik me borong canister kat situ... hehehe) tingat yg my fren(ruby) kata kt kedai CC tu ada jual brg2 utk craft.. tu yg singgah kejap... mmg banyak juga barang yg dijual.. cuma me hanya beli apa yg me rasa me nk guna jer dulu...... tp yg x bestnyer bila me nk beli berus lukisan... minah yg jaga kedai tu x tau braper harga dia... potong stim betul la...


Multi Purpose Sealer, Varnish n Board


Board nipun beli kt kedai En Zahir... x sabo nk wat decoupage... cuba tissue yg baru beli tp lom smpt varnish




Buku kat atas ni pulak beli kat MPH Book Store.... sebenarnyer me dah wat appointment ngan Puan Norana nk pi kelas dia tp sebb masa x mengizinkan terpaksa dibatalkan... sori yer kak nora... harap next time ada rezeki utk belajar ngan u.......

Masa beraya kat Kelate pulak.... me sempat hasut my sister n sister in law ajak pi beraya di SSF Home Deco yg teramat la besau kt bandar KB tu..... mmg kelezzzz n barang dia pun cantik2 tapi mahey....... so stakat window soping jer la.......

Okeh... tu je la utk kali ni.... sambung next time ek.... nak pi tgk cafe jap... takut2 masakan basi plak.... daaaaa.......

Wednesday, October 28, 2009

Melawat Butik RA di Bangsar Village n Sogo

Salam utk kawan2 blogger semua....

Me harap u all semua sihat2 hendaknyer di samping tugasan harian juga keluarga tersayang.... as for myself.... me ok ajer.....
Me nak kongsi ngan u all... tentang kunjungan me ke Sogo dan juga Butik RA kat Bangsar Village....

Kat Sogo.... me mmg dah teruja tgk mcm2 pinggan mangkuk yg dipamerkan... ada segala mcm brand.... n naper ek before this me kan slalu lepak kat Sogo... leh kata selang sehari mesti wat lawatan ke situ.... tp x penah tau yg kat situ ada jual benda2 cam tu(hehehe.... jakun tul....) oooo me tau... sebb nyer kalo x supermarket.... me akan meronda bahagian pakaian kanak2 or wanita.... mmg x penah singgah kat tingkat jual brg2 kaca ni........

X der apa sgt yg me beli..... selain barang2 Barbie my daughter(perkara wajib kalo ke Sogo)..... me hanya dpt beli sebungkus tissue n satu tray RA(made in china u..... hehehe).

Pas tu x puas hati nyer pasal... me singgah kt Butik RA di Bangsar Village n dpt cekup 5 bungkus tissue.... x boley berlama2 sebb anak tidor dlm keta......

Tissue dan tray


Selingan...... segalanyer Barbie.... aduhai anak mama....

Monday, October 26, 2009

Beraya di Malaysia(1)

Salam kawan2 semua.....

Agak lama juga me x update blog.... rindu jugak nk baca celoteh kawan2 .... insyaallah ada kelapangan me akan cuba ziarah 'umah' u all nanti ek.....

Kali ni me nak gak kongsi beberapa gambar yg sempat kami rakam semasa kami kt Malaysia utk berhari raya w/pun sudah agak terlambat..... (me betul2 sebok seminggu dua ni..... sampai x sempat bukan saja nk update blog... tapi juga utk ngadap lappy..... huhuhu... asyik ada jer aktiviti sama ada di luar or di dlm rumah yg perlu dibereskan segera..)

Gambar2 yg nk disiarkn di sini kebnyakan nyer antara sebahagian koleksi yg me ada..... x yah citer byk... layan gambor jer la......... jommmmmm.....

Our Princess
Dato' n Datin(hehehe... perasan kejap x per r kan)

Tengah bersahur @ Abu Dhabi Int A/port


Naik camel leh sampai Malaysia tak....?
Dah nak sampai.... muka baru bangun tido..hehehe KLIA.... tunggu bagasi....
Raya pertama di Teluk Intan

With MIL, SIL & anak arwah SIL
Yong & anak2

Yaya wit Cik Dah & Cik Abu

Ayoh Cik n Family

Ma Su n Family

Abah Tok, Ma Tok, Yaya n Danish.... tgh bersiap nk ke Klang


Kat bwh ni pulak gambo umah kami kat Malaysia....... balik kali ni semua sofa x der..... betul2 nampak kosong..... sedih tapi nk wat camane..... antara sebbnyer..... my adik(jihan) dok sini before dia beli umah yg selang beberapa buah dr umah kami..... so semua perabut kena simpan kat atas sebb nk letak perabut dia..... bila dia pindah keluar... depa2 biarkan perabut tu kat atas supaya kalo banjir(dah lama x banjir pun) x der la kena kusi meja......


Cam tau2 jer dlm bakul tu ada mainan dia


Dapur yg x besar mana pun
Ooooo.... kat sini rupanyer sumer kusi2....

Wing Chair yg hanya ada dua ketoi jer..... malas nk bukak kain penutup dia

Yg last sekali ni bilik anak dara..... since sumer barang berbungkus so dia hanya leh masuk bermain jer dlm bilik dia... x leh tido.... tapi yg syahdunyer bila dia cakap nak bawak bilik dia pi Abu Dhabi.... huhuhu..... sabar la sayang.... harap2 x lama lagi kita balik Malaysia for good.... mama pun dah x sanggup dok AD lelama dah.......
Ok la fren..... kali ni terbanyak lak n3 utk gambar..... harap2 x jemu meng'skrol' down..... hehehe... jumpa lagi di next n3..... daaaaa......

Saturday, October 17, 2009

Pinggan Antik 1

Salam......

Kali ni me nak kongsi hasil penyelongkaran stor umah my MIL masa balik beraya ke Perak ritu....... umah my MIL mmg banyak pinggan mangkuk antik sebb setiap kali kenduri-kendara... me mmg ingat kami akan makan dlm pinggan2 tu...... cuma lately ni jer... da x guna lagi coz sumer pun da di'catering'kan........


Yg ni kalo x silap set bunga kangkung..... tak ler cukup semua set.... yg ada hanya pinggan nasi.... pinggan lauk.... piring kuih..... mangkuk sambal.... mangkuk bubur... 2 set cawan.... tu pun x semua yg ada cukup 6 keping..... ada pulak sekeping dua yg sumbing or serpih sana sini.... tp bunga dia masih lagi menyerlah.....


Menurut my MIL... pinggan2 tu dibeli lama dulu oleh arwah abah(arwah FIL) dan dibeli dlm kuantiti yg byk.... sebb guna utk kenduri-kendara, ada gak jiran2 yg pinjam bila ada kenduri....... cuma ini saja yg tinggal.... lenlainnyer x tau sama ada dah disedekahkan atau pun masih tersorok dlm stor kat luar umah MIL..... ada rezeki ada la lagi.....




Pas tu.... masa balik msia ritu... ada plak rezeki nak jumpa kawan2 blogger..... kak ina kl, yatt n also yanmie.......... seronok sgt jumpa depa2 ni tapi x leh berlama2 coz kebetulan pulak my mum n mak cik kena food poisoning......... terpaksa bwk them to d clinic..... kena la se'jarum' sorang.... huhuhu... sian my mum n my aunty..... 2 hari kemudian baru la betul2 semboh......




Dah rezeki namanyer.... yatt plak kasi cik pot yg comel lote ni.... suka sgt2..... matching lak tu ngan set kangkung kita yg ada 2 ketoi cawan jer tu..... tq so much yer yatt....


Semoga lenkali dapat jumpa kawan2 blogger yg lain juga....... daaaaaa..............

Tuesday, October 13, 2009

From Abu Dhabi wit love......

Salam rindu di angin lalu.......

Alhamdulillah setelah 3 minggu berada di Malaysia..... me n yaya selamat kembali ke ABu Dhabi dalam keadaan selamat and sihat sejahtera pada dinihari 12hb Sept 2009, w/pun berat hati utk meninggalkan keluarga tersayang terutamanyer mak n ayah....

Dan aktiviti pertama me kat sini selain dr rutin harian..... pagi tadi.... me n my fren pi opening ceremony satu kedai barangan rumah.... nama dia @home...... kebanyakan barangan dia dr South Afrika.... mmg cantik2 n affordable..... juga modern... kebetulan my fren ajak pi me'ngopi' kat Costa di Al Wahda Mall.... ternampak la acara gilang gemilang tu.... kami siap masuk contest(teka harga hamper) tp x berjaya... dpt gak la a small gift(towel n hand wash).... jadi la kan sebb bukan sumer yg dpt.... selected person only U.... hehehe....





OK lah...... me dah betul2 penat hari ni sebb byk tugasan yg masih menunggu giliran tp x sempat lg dikerjakan..... dan skarang mata dah tangkap ngantuk....... ada masa nnt me akan update kan kesah2 beraya di Malaysia.... insyaallah.....

Friday, October 2, 2009

Dah tua kah aku?

Salam kawan2 semua......


Tadi kami sekeluarga ke KLIA sebab gi antar my hubby yg kena balik ke Abu Dhabi seminggu lebih awal dr me n yaya(kami berdua balik on 11 oct). Sian plak tgk my doter yg asyik teresak2 nangis coz nak ngikut papa dia..... maklum la.... x penah berpisah jauh...... me pun sedih gak... tu yg memalam buta x tido lagi..... so dr buang masa baik me hapdet blog ni......


Benarnyer..... me baru jer sambut b'day on 30th September 2009(meningkat setahun lagi usia me.... )


Dah tua ker me ni? Hmmmm.... kira tua dah jugak.... sebb setiap org kan makin berusia bukannyer semakin muda.... hehehe.....


Alhamdulillah..... me bersyukur sgt sebb me masih lg dpt mengecapi kehidupan yg dipinjamkan oleh Yang Maha Esa ini.... terima kasih Ya Allah.... semoga me masih diberi kesempatan utk menunaikan tanggungjawab yg diamanahkan kepada me... insyaallah....


Kebetulan plak masih di Malaysia..... so me berpeluang meraikan b'day me wit family tersayang esp ayah dan ibu....... hubby n my doter.... juga adik beradik... anak2 sedara n also my mother in law.... my hubby blanja sate n cheese cake...

Sapa nyer b'day ni..... mama ker yaya ek?



Wit sister(jihan) n sister in law(k.la) n sebahagian anak2 sedara........

Kat bwh ni plak set cawan flower of the month yg hubby belikan masa pi Dubai dulu tu(murah ler dari Sogo.......) Siap beli tiga skali coz dia kata nnt x aci kalo mama jer minum kopi dlm cawan ni..... hehehe.......

Mama punyer..... September


Papa punyer...... January

Aleeya punyer...... December
Kitorang punyer......hehehe